Hlavní obsah

Genesis představil koncept kupé-SUV GV80, má ochranný rám jako závoďáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Genesis představila na autosalonu v americkém New Yorku nový koncept GV80 Coupe. Na přelomu letošního a příštího roku by měla dorazit jeho produkční verze.

Foto: Genesis

Genesis GV80 Coupe Concept

Článek

Genesis, automobilka pod křídly Hyundai, která se zaměřuje na výrobu prémiových automobilů, na autosalonu v New Yorku představila nový koncepční vůz GV80 Coupe. Jak už název napovídá, jedná se o kupé-verzi již vyráběného SUV GV80.

Vůz navazuje na koncept Genesis X Speedium Coupe, ale tentokrát už je jasné, že nový koncept na přelomu letošního a příštího roku dorazí i jako produkční verze. Design se už moc měnit asi nemusí, co se ovšem do výroby dost pravděpodobně nedostane, je ochranný rám za zadními sedačkami.

Genesis tvrdí, že koncept je veřejným prohlášením o budoucích záměrech společnosti. Auto má být tím nejsportovnějším modelem, který dosud Genesis představilo, a konkurovat má třeba Audi RS Q8 nebo Porsche Cayenne Coupé.

„Chceme posouvat hranice s emotivnějšími vozy, které zvyšují výkon a dynamické vlastnosti Genesis,“ uvedl kreativní ředitel společnosti Luc Donckerwolke. Bohužel, další detaily o voze jsou zatím tajné. Předpokládá se jen, že pod kapotou se objeví 3,5l šestiválec s dvojitým přeplňováním, který je i v „běžném“ GV80.

Luxusní odnož Hyundai ukázala koncept velkolepého kabrioletu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám