Hlavní obsah

Porsche ukazuje retro polepy pro 911 Dakar, inspiruje se v 70. letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Porsche představila hned trojici grafických balíčků pro svůj nejnovější sportovní model, do terénu upravený sporťák 911 Dakar. Díky úpravě laku budou nově auta vypadat jako závodní speciály z East African Rally z let 1971, 1974 a 1978.

Foto: Porsche

Porsche 911 Dakar

Článek

Porsche se znovu ponořilo do svých archivů a ze své bohaté historie vybralo něco, co musí potěšit každého milovníka rallye závodění. Pro svůj model 911 Dakar totiž německá automobilka představila tři historií inspirované grafické potisky, každý z jiného roku slavné East African Rally.

Grafické balíčky na vůz, který jsme měli poprvé možnost vidět letos v listopadu, jsou inspirovány vozy, které se účastnily slavných závodů v letech 1971, 1974 a 1978. Poslední jmenovaná varianta je nabízena oddělením Porsche Exclusive Manufactur za 5950 eur (143 tisíc korun), ostatní dvě pak po 4165 eurech.

Foto: Porsche

Porsche 911 Dakar

Když si projdeme každý z designů zvlášť, model inspirovaný vozem z roku 1971 obsahuje pouze jednoduché černé nálepky na kapotě, předních blatnících a dveřích. Mimo to balíček obsahuje i číslo devatenáct, které nesli polští jezdci Sobieslaw Zásada a Marian Bien.

Verze z roku 1974 má černou kapotu a široké modré pruhy na bocích. Její moderní provedení ovšem vynechává loga sponzorů, naopak ale nese nově nápisy Porsche.

Pravděpodobně nejžádanějším balíčkem pak bude poslední z roku 1978, který obsahuje slavné barvy Martini, jehož logo ale z kapoty rovněž zmizelo. Vůz se ale designově i tak blíží slavnému předku včetně závodního čísla 14 Vica Prestona Jr., který tehdejší závodní speciál dovezl do cíle na druhém místě.

Porsche představilo terénní 911, má zvýšený podvozek a oplastovanou karoserii

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám