Hlavní obsah

Zvěsti se nevyplnily, nový Volkswagen Golf přijede i jako kombi

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce se internetem šířily drby o tom, že Volkswagen Golf v osmé generaci přijde jak o třídveřovou, tak i kombi variantu. Nedávné prohlášení automobilky však ujišťuje, že lidově zvaný „Golf v kýblu” tady bude i v rámci nabídky osmého vydání.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf osmé generace

Článek

Golf Variant, jak Volkswagen tradičně nazývá prodlouženou praktičtější verzi, se zapojí do výrobního programu ve Wolfsburgu, kam se přestěhuje ze Cvikova. Ovšem už tradičně se zpožděním vůči hatchbacku. Nový Golf v klasické variantě se zkosenou zádí se na domácí půdě představí 28. října.

Foto: VW

Volkswagen Golf R Variant (2014)

Původní zákulisní zprávy hovořily o tom, že se nový Golf ukáže po boku elektrického ID.3 a dvojice bude tvořit jakési dva protipóly v rámci nižší střední třídy - nový přístup proti tradici. Ovšem to se nestalo, bůh ví, jestli z toho důvodu, aby osmičkový Golf nevzal veškerou pozornost na sebe.

Nová generace by měla přijít například i s pokročilejšími jízdními asistenty, její částečnou podobu už naznačil maskovaný prototyp na fotografii oficiálně zveřejněné automobilkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám