Hlavní obsah

Nový Hyundai Kona naživo: Futuristický design a prostornější interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá generace modelu Kona nabídne ryze elektrickou verzi i spalovací motory. Kromě ní automobilka Hyundai na Legendách vystavila Světové auto roku, velkou starii či velký rozruch způsobivší koncept N Vision 74.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Nové Hyundai Kona při představení v Praze

Článek

Druhá generace crossoveru Kona, jež se postupně odhalovala na přelomu loňského a letošního roku, má na český trh přijít někdy letos. Při té příležitosti ji automobilka Hyundai přivezla na výstavu Legendy, která proběhla o uplynulém víkendu na holešovickém výstavišti.

Hyundai o koně říká, že je prvním modelem značky, navrženým nejprve jako elektromobil a až pak na stejném základě „přestavěným“ na konvenční či hybridní pohon. Techniku kona sdílí s již dříve představenou Kiou Niro.

Co je na ní nejvýraznější, je samozřejmě design. Veskrze moderní, až futuristický vzhled je o poznání méně kontroverzní než u předchozí generace, příď a záď spolu koresponduje nejen rozložením osvětlení a boky připomenou výrazný model Tucson.

Nový Hyundai Kona detailně. V Koreji bude mít i dvoulitrový motor

AutoMoto

Jednou z kritik, které se snášely na hlavu minulé kony, byl také nevelký vnitřní prostor. Novinka narostla do všech směrů a nutno říci, že v interiéru to je opravdu znát. Vpředu je kabina vzdušnější i díky zcela novému designu palubní desky, dozadu si zase pohodlněji sedne dospělý člověk.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Hyundai N Vision 74 na Legendách v Praze

Hyundai na holešovické výstaviště přivezlo také koncept N Vision 74, který kombinuje bateriový pohon s vodíkovými palivovými články. Jeho obří zadní křídlo je naživo ještě dominantnější než na fotkách a ilustracích; ostatně, celé auto působí trochu větší, než jaký dojem dávají fotografie.

Z protichůdných vyjádření nejvyššího vedení stran produkční verze tohoto konceptu těžko soudit, jestli se ho někdy dočkáme na silnicích. Pokud ano – pro image značky by to byla značná vzpruha a vzhledem ke schopnostem aut jako i30 N lze očekávat, že by i skvěle jezdil – pravděpodobně by měl jednodušší a levnější pohonné ústrojí.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Hyundai Ioniq 6 na Legendách v Praze

Stánek značky Hyundai doplnil také model Ioniq 6, který je letošním Světovým autem roku a v Praze už se stihl krátce ukázat loni na podzim na Designbloku. Návštěvníci si mohli prohlédnout také MPV Staria, které ohromí vnitřním prostorem i komfortem na palubě.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Hyundai Staria na Legendách v Praze

Hyundai zveřejnil dojezd Ioniqu 6, první exemplář je na skok v Česku

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám