Hlavní obsah

Nissan poodhaluje nové kupé z rodu Z, pózuje vedle předchůdců

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan chystá na 16. září představení nového modelu s označením Z, tedy sportovní dvoudveřový vůz. Poutá na něj novým retro videem, které naznačuje, že novinka se bude inspirovat minulostí.

Foto: Nissan

Upoutávka na nový model Nissan Z Proto

Článek

Nové video zveřejněné automobilkou ukazuje další a další pohledy na siluetu nového modelu Z, které podle všeho našlo inspiraci v klasických sportovních Nissanech minulých dob. Například světlomety budou velice podobné původnímu Nissanu Fairlady Z.

Znovu a lépe je možné také spatřit nové, respektive přepracované a zmodernizované logo „Z“, které automobilka umístí na C sloupek tak, jako tomu bylo v dobách minulých.

Foto: Nissan

Upoutávka na nový model Nissan Z Proto

Nissan obecně o chystané novince prohlašuje, že v sobě bude snoubit retro tradici automobilky a moderní technologie. Předpokládáme ale, že Nissan rovnou nepředstaví produkční vůz, nýbrž prototyp, stále totiž užívá označení „Proto“. Nejinak tomu bylo třeba před lety u později sériově vyráběného sporťáku GT-R.

Nástupce Nissanu 370Z zatím nebude elektrický, zní z automobilky

AutoMoto

Skutečnost, že se v případě představení nového modelu Z bude jednat o prototyp, nahrává teorii o tom, že Nissan pro severoamerický trh připravuje na příští rok poslední modernizaci stárnoucího kupé 370Z, které je na světě od roku 2007.

Poslední sekvence v upoutávce naznačuje uchopení řadicí páky, a tedy přítomnost manuální převodovky, které dnes začíná být i ve sportovních autech vzácností. V páru by podle zákulisních informací měl pracovat s vidlicovým šestiválcem od americké odnože, Infiniti.

Foto: Nissan

Nissan 240Z, v Japonsku prodávaný jako Fairlady Z

Foto: Nissan

Nissan 300ZX gen. Z32

Reklama

Související články

Nový Nissan X-Trail je tu, zatím jako Američan

Japonská automobilka Nissan představila v USA model Rogue, který po Evropě bude s největší pravděpodobností jezdit jako X-Trail. O něco se zmenšil, ale přesto...

Výběr článků

Načítám