Hlavní obsah

Král hot hatchů v přestrojení. Tohle je chystaný Golf GTI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Volkswagenu a jeho nejoblíbenějšího sportovního auta Golfu GTI, zpozorněte! Automobilka nabídla jeden z prvních pohledů na další generaci bez většího plastového maskování.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf (Ilustrační foto)

Článek

Německý hot hatch byl vyfocen během testování ve Skandinávii a nutno říci, že z něj už inženýři sundali tolik plastů, kolik se jen dalo. Samozřejmě však  ta nejpodstatnější místa stále zůstávají zakrytá. Fanouškům to ale vadit nemusí, protože GTI bude samozřejmě vycházet z už představené osmé generace auta. Do očí tak bijí hlavně dva obří výfuky u testovaného hot hatche.

„Špióni“, kteří automobil vyfotili, tvrdí, že nové GTI ovšem v exteriéru několika změn dozná. Bude rozhodně nižší a dostane zbrusu nový zadní difuzor a také náznak spoileru.

Co se interiéru týče, fotografové toho příliš nabídnout nedokázali. Je z nich jen patrné, že nové GTI má vpředu sportovní sedadla s integrovanou opěrkou hlavy. Pokud ale budeme chtít předpokládat, tak je pravděpodobné, že interiér převezme GTI z běžné osmé generace Golfu. Ta má novou přístrojovou desku, infotainment a třeba i ambientní osvětlení.

Tak by mohl vypadat nový Volkswagen Golf kombi

AutoMoto

Ta poslední a také nejvíce podstatná věc u sportovního hot hatche je ale pochopitelně motor. Golf GTI osmé generace má podle mnohých opět pohánět dvoulitrový benzínový agregát se čtyřmi válci a turbodmychadlem, který by mohl podle mnohých překonat výkon 250 koňských sil. Na oficiální čísla si ovšem budeme muset počkat. Premiéry ostrého Volkswagenu se pravděpodobně dočkáme na jaře roku 2020.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám