Hlavní obsah

Hyundai ukázal facelift sedanu sonata. Poprvé má mít pohon všech kol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai oficiálně představila nový design pro svůj sedan sonata v modelovém roce 2024. Novinka překvapila futuristickým designem a mimo jiné i tím, že pravděpodobně dostane pohon všech kol.

Foto: Hyundai

Hyundai Sonata 2024

Článek

Hyundai Sonata, dříve nenápadný sedan se všedním designem, dnes vůz, za kterým se kdekdo otočí. Jihokorejská automobilka představila facelift vozu pro modelový rok 2024, který překvapuje nekonvenčními řešeními a odvážným vzhledem. Inspiruje se u druhé generace vozu Kona a přináší třeba horizontální LED lištu přes celou příď.

Foto: Hyundai

Hyundai Sonata 2024

Mimo těchto prvků Hyundai vytvořil pro sedan zcela novou kapotu, která se vyznačuje výraznějšími linkami. Jiné je i víko zavazadlového prostoru. Auto pak samozřejmě bude možné pořídit ve verzi N Line, která ho vylepší i o devatenáctipalcová kola a další zajímavé designové prvky.

Auto bylo vylepšeno i v kabině a nově dostalo dva velké, 12,3" displeje. K dispozici jsou i nové barevné kombinace. Mimo to ovšem automobilka zatím více neprozradila, a to ani informace o pohonech. Spekuluje se ovšem například o tom, že auto poprvé v historii dostane pohon všech kol, aby bylo konkurenceschopnější.

Foto: Hyundai

Hyundai Sonata 2024

Sonata se bude prodávat výhradně v USA, kde je trh s takovými vozidly největší. Právě zařazení pohonu všech kol by mělo automobilce Hyundai pomoct při boji s konkurencí jako Toyota Camry.

Hyundai chystá malé elektromobily pro Evropu

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Hyundai Sonata

Související články

Nejmenší hyundai prošel modernizací

Hyundai i10 současné generace vyráběné od roku 2019 vstupuje do druhé fáze svého životního cyklu drobným faceliftem. Soustředí se na retuše vnějšího vzhledu...

Výběr článků

Načítám