Hlavní obsah

Budeme se držet klasických tlačítek, říká designový šéf Hyundaie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pevná tlačítka jsou bezpečnější, myslí si šéfdesignér Hyundaie Sang Yup Lee. Proto se jich chce automobilka držet přinejmenším do doby, než zvládne auto samo řídit většinu času.

Foto: Hyundai

Interiér nového Hyundai Kona

Článek

Interiéry vozů automobilky Hyundai poslední dobou vynikají v jedné věci - obsahují spoustu fyzických tlačítek. Řada jiných výrobců od nich upouští ve prospěch ovládání všeho myslitelného skrz dotykový displej, podle šéfdesignéra Hyundaie to však není ku prospěchu věci.

„Posledních několik let používáme fyzická tlačítka poměrně významně. Podle mě musí být tlačítka spojená s bezpečností pevná,“ řekl šéfdesignér Sang Yup Lee australskému magazínu Cars Guide. „Když řídíte, je obtížné to ovládat,“ dodal na adresu dotykového displeje.

Situace se podle něj může změnit, až budou auta na úrovni 4 autonomního řízení. „Když budeme na úrovni 4, budeme mít na všechno ‚měkké‘ klávesy, ale do té doby, jak jsem řekl, pokud jde o řízení, je nejbezpečnější sledovat silnici a mít ruce na volantu,“ dodal.

Do té doby se automobilka chce držet normálních tlačítek alespoň pro některé funkce, jak ostatně naznačují i interiéry jejích nejnovějších aut, tedy modelů Kona a Ioniq 6. Samozřejmě mají centrální dotykovou obrazovku, ale pod ní trůní zkratky k různým částem infotainmentu a ovládání klimatizace.

Hyundai chystá malé elektromobily pro Evropu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám