Hlavní obsah

Honda chystá velký elektromobil na rok 2025

Automobilka Honda potvrzuje, že prvním elektromobilem na její nové platformě bude střední až velký model. Dorazit na trh by měl v roce 2025 se zcela novým operačním systémem.

Foto: Honda

Koncept Honda e:N SUV (ilustrační foto)

Článek

Společnost to už potvrdila, stejně jako fakt, že auto dorazí na zcela nové platformě e:Architecture.

Oznámení přišlo v rámci velké prezentace prezidenta a výkonného viceprezidenta automobilky, která byla zaměřena na technologii a elektrifikaci. O nová platformě v ní však nebyla ani zmínka, takže si budeme muset počkat na zmiňovaný rok 2025.

Už v roce 2024 však Honda představí modely Prologue a Acura ZDX EV, oba na platformě Ultium od General Motors. Obě automobilky budou spolupracovat až do roku 2027. Honda promění americké Ohio v centrum své výroby elektromobilů v Severní Americe.

Řada nových elektromobilů dorazí i do Japonska a Číny. Právě tam, konkrétně na autosalonu v Šanghaji, Honda odhalila mimo jiné koncept e:N SUV, který zobrazuje titulní fotografie. Ten má dostat sériovou verzi ještě v roce 2024, ale dost možná zůstane jen čínskému trhu.

Test Hondy Civic: Auto roku se vším všudy

Testy

Reklama

Související články

Českým Autem roku 2023 je Honda Civic

Novým českým Autem roku je Honda Civic. Na sdíleném druhém místě skončilo BMW X1 a elektrický Volkswagen ID. Buzz, ovšem na vítěze ztratily opravdu hodně.

Výběr článků

Načítám