Hlavní obsah

Ford plánuje výhradně elektrickou budoucnost i v USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen v Evropě mají být za pár let fordy výhradně elektrické. Automobilka plánuje, že pouze elektromobily bude nabízet i ve Spojených státech. Kdy s tím začne, zatím není jasné.

Foto: Ford

Ford F-150 Lightning

Článek

Americká automobilka Ford už před časem ohlásila, že v roce 2030 začne v Evropě prodávat výhradně auta bez spalovacího motoru. Spojené státy byly zatím takového kroku ušetřeny – ale ne nadlouho. Podle webu Automotive News byl model F-150 Lightning, elektrická verze extrémně oblíbeného pick-up trucku, jen špičkou ledovce.

Podle Haua Thai-Tanga, šéfa produktových platforem u Fordu, chce automobilka „vést elektrickou revoluci”. Úspěch mustangu Mach-E a představení již zmíněného elektrického pick-upu F-150 Lightning je začátkem. Přesné datum, kdy se Ford stane automobilkou vyrábějící jen elektromobily, ale není jasné.

Za volantem Fordu Mustang Mach-E: Parádní elektrické svezení

Testy

Evropský a americký automobilový trh jsou na tom podle Kumara Galhotry, šéfa divize Ford of the Americas, velmi rozdílně. „Trh byl v Evropě v pohybu, tam bylo jasné, kdy budeme mít jen elektromobily. Myslím si, že se to teď děje v USA, ale ještě nejsme u konce,” uvedl.

Ford chce nyní zjistit, jak si bude F-150 Lightning stát na trhu. Podle Jima Farleyho, současného šéfa Fordu, tento vůz s dostatečně agresivní cenovou politikou „tak nějak ukáže, jak na tom u veřejnosti je přístup k elektromobilům”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám