Hlavní obsah

Do aukce míří formule Fernanda Alonsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do dražby pod hlavičkou slavné aukční síně RM Sotheby`s míří skutečně unikátní automobil. Jedná se o formuli Renault R24, kterou v seriálu F1 neřídil nikdo jiný než španělský závodník Fernando Alonso.

Foto: Profimedia.cz

Renault R24

Článek

Kdo chce vlastnit skutečný kus něčeho, co vytvářelo historii formule 1, měl by zpozornět. Na prodej je totiž Renault R24, který v sezoně 2004 řídil Fernando Alonso, jeden z protivníků Michaela Schumachera. Ten nakonec celou sezonu ovládl, stalo se tak až v posledním závodě v Brazílii.

Alonso v již zmiňovaném roce nevyhrál jediný závod, nicméně jeho vyrovnané výkony mu přinesly celkově čtvrté místo, což se obecně považovalo za velký úspěch pro tehdejší stáj Renault.

Vůz, který se draží pod aukční síní RM Sotheby`s, má číslo šasi R24-7 a startoval v Číně, Japonsku a Brazílii. Skončil přitom na čtvrtém, pátém a znovu čtvrtém místě.

Mercedes poprvé nastartoval motor pro novou formuli. Takhle zní

AutoMoto

Závodní speciál jeho současný majitel pečlivě udržoval a poté, co jej odkoupil od značky Alpine mu vrátil i původní modro-žlutý závodní lak a také nápisy a loga sponzorů. Vůz se pro zájemce začne dražit 2. února v Paříži. Vyvolávací cena zatím nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi má být těsně před vstupem do formule 1

Vedení Audi v dopise napsaném sportovnímu řídícímu orgánu FIA popsalo, že je při svých úvahách o vstupu do seriálu formule 1 „blízko k cílové čáře“. Obsah...

Výběr článků

Načítám