Hlavní obsah

Nissan představil divoce tvarovaný koncept elektrické formule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Nissan nedávno odhalila kompletní plán toho, jak bude postupovat ve své transformaci na uhlíkovou neutralitu. V rámci něj se představilo i několik konceptů, včetně působivého modelu Ariya Single Seater.

Foto: Nissan

Nissan Ariya Single Seater Concept

Článek

Unikátní koncepční automobil Ariya Single Seater Concept byl odhalen na akci s názvem Nissan Futures, kterou světu prezentoval starší viceprezident pro globální design v Nissanu Alfonso Albaisa společně s generálním marketingovým ředitelem Juanem Manuelem Hoyosem.

Nissan jde novým směrem. Ukazuje koncepty a radikální plán s elektromobily

AutoMoto

Nissan při představení konceptu s jedním sedadlem pro řidiče uvedl, že model má reflektovat japonský designový futurismus spojený se zakázkovým podvozkem a závodním pojetím. Auto obsahuje celou řadu aerodynamických vymožeností a doplňků a obzvláště dobře působí písmeno V, které na přídi svítí.

Foto: Nissan

Nissan Ariya Single Seater Concept

Karoserie celého konceptu byla vyrobena z uhlíkových vláken a Nissan hrdě hlásí, že jejich účast v seriálu ABB FIA Formule E výrazně napomohla při sestrojování. V neposlední řadě je třeba zmínit, že pohonné ústrojí pochází z již představeného SUV s názvem Ariya.

Příští Nissan GT-R se elektrifikaci zřejmě nevyhne

AutoMoto

„Konceptem jsme chtěli ukázat, že elektromotor z SUV Ariya má vysoký potenciál v rámci výkonu a dodali jsme to v balíčku inspirovaném motoristickým sportem,“ řekl Juan M. Hoyos při uvedení. Podle většiny informací pak vůz bude sloužit jen jako studie. Produkčně by neměl nikdy vzniknout.

Reklama

Související články

Nástupcem Nissanu Leaf bude SUV

Vedení japonské automobilky Nissan potvrdilo spekulace o tom, že v příštích letech se z průkopnického elektrického hatchbacku Leaf stane kompaktní SUV. Vůz se...

Výběr článků

Načítám