Hlavní obsah

Audi má být těsně před vstupem do formule 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Audi v dopise napsaném sportovnímu řídícímu orgánu FIA popsalo, že je při svých úvahách o vstupu do seriálu formule 1 „blízko k cílové čáře“. Obsah dopisu cituje britský web Autocar, který jej má údajně k dispozici.

Foto: Audi

Ilustrační foto

Článek

Není žádným tajemstvím, že Audi a Porsche byly hluboce zapojeny do utváření budoucích motorových předpisů formule 1 plánovaných od roku 2026, s cílem zapojit se do tohoto sportu buď jako tým, nebo jen dodavatel motorů.

Obě značky tvrdě prosazovaly přijetí synteticky vyrobených paliv a zvýšení podílu elektrické energie v rámci hybridního mixu. Nejnovější informace ukazují, že Audi je již tak blízko k tomu, aby se ke vstupu zavázalo.

Test Audi RS Q8: Slovenská střela ohýbá fyziku

Testy

V dopise adresovaném odcházejícímu prezidentovi FIA Jeanu Todtovi, šéf Audi Markus Duesmann a Oliver Hoffmann, vedoucí technického vývoje, napsali: „Díky vašemu úsilí jsme nyní blízko cíle. Nedávno jsme byli svědky dosažení dalšího milníku – prvního návrhu technických, sportovních a finančních předpisů... Věříme, že obsahuje uspokojivá řešení.”

Dopis dále zdůrazňuje, že jakékoli rozhodnutí vstoupit do tohoto sportu musí ještě schválit dozorčí rada koncernu Volkswagen, ale dodává: „Těšíme se na spolupráci s vámi a vaším týmem, abychom dokončili tento důležitý proces a potvrdili náš vstup do formule 1 začátkem příštího roku.”

Audi otevře nabíjecí stanici se salonkem jako na letišti

AutoMoto

Nyní neexistují žádné zprávy o tom, zda by Porsche mohlo soutěžit také, nebo zda se skupina Volkswagen rozhodne místo toho vstoupit do královny motorsportu pouze s Audi, aby umožnilo přímý souboj s úhlavním rivalem, Mercedesem.

Není také jasné, zda Audi hodlá vstoupit do seriálu jako kompletní tovární tým, nebo jako dodavatel motorů. Předpokládá se, že rozhovory s McLarenem a Red Bullem o partnerství probíhají, potenciálně se projednávají majetkové podíly v závodních týmech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám