Hlavní obsah

Česká automobilka Praga testovala nový sporťák na Slovakiaringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský závodní okruh Slovakiaring hostil patrně testování neznámého sporťáku, který nesl na přídi logo Praga.

Foto: Čtenář Novinek

Záhadný sporťák na Slovakiaringu

Článek

Značka Praga je v poslední době známá závoďákem R1 a jeho silniční verzí R1R, ovšem vývoj patrně pokračuje dál. Ukazují to obrázky, které nám čtenář, jenž si přál zůstat v anonymitě, poslal ze závodního okruhu Slovakiaring. Pocházejí ze čtvrtka 6. října.

Proháněl se tam neznámý dvoumístný sporťák, který svým monokokem nápadně připomínal již existující R1R, ovšem všechno okolo bylo nové - a na přídi vůz nesl logo značky Praga.

Jak čtenář uvedl, podle zvukového projevu v útrobách vozu může být vidlicový šestiválec, což by byla mezigenerační změna v automobilovém průmyslu v dnešní době nevídaná - zvětšení počtu válců. Současné R1 a R1R pohání čtyřválec Renault F4R.

Praga R1R už jezdí po českých silnicích

AutoMoto

Podle osvětlení vozu a prostoru pro zadní registrační značku - na některých fotografiích je vidět umístění české prototypové značky s písmenem F - soudíme, že se jedná o prototyp silničního vozu. Kdy bude oficiálně odhalen a zda se tak vůbec stane, je ovšem zatím ve hvězdách.

Reklama

Související témata:
Slovakiaring

Výběr článků

Načítám