Hlavní obsah

Cadillac představil sedan CT6. Má obří displej a cílí na čínský trh

Americká automobilka Cadillac oficiálně představila sedan CT6 pro modelový rok 2024. Vůz, který se v USA přestal vyrábět už před třemi lety, se totiž v nové verzi vydává na náročný trh v Číně, kam přináší pro tuto značku řadu nových technologií.

Foto: Cadillac

Cadillac CT6 2024

Článek

Nový Cadillac CT6 už před necelým rokem odhalil své první rysy na autosalonu MIIT v Číně, ale oficiální debut luxusního sedanu proběhl až v minulých dnech, a to včetně informací o dostupnosti, specifikacích a cenách.

Vůz je na rozměry stejný jako jeho předchůdce z roku 2020, má tedy 5223 mm na délku a rozvor činí 3109 milimetrů. Karoserie je z hliníku a přebírá některé designové prvky z konceptu Escala.

Mřížka chladiče je masivní, s tradičním znakem Cadillac, a doplňují ji úzké LED světlomety v kombinaci se svislými světly pro denní svícení. Na zádi pak najdeme světla ve tvaru písmene L, dvojité koncovky výfuků a malý spoiler na víku kufru.

Foto: Cadillac

Cadillac CT6 2024

Cadillac CT6 ovšem svoji největší sílu schovává v kabině. Standardně totiž bude na trh v Číně dodáván s obrovskou 33palcovou obrazovkou infotainmentu, která nabídne 9K rozlišení a škálu jedné miliardy barev. Pokročilý systém je poháněn čipem 8155 Qualcomm s podporou sítě 5G pro bezdrátový přenos informací o dopravě či počasí.

Interiér luxusního sedanu je vyveden v kůži Fina Nappa a Cadillac tvrdí, že se při tvorbě kabiny designéři inspirovali u jachet. Dekor je tak například z dřevěné dýhy a nechybí ani křišťál a další ušlechtilé materiály. Ambientní osvětlení v kabině je dostupné ve 26 barvách, aby si mohl řidič vytvořit takovou atmosféru, po které touží.

Foto: Cadillac

Cadillac CT6 2024

Co se motoru týče, jedná se o dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec, který nabídne výkon 233 koní. Vyrábí ho podnik SAIC-GM, výkon je přenášený na zadní kola a řidiči bude k dispozici desetistupňová automatická převodovka. Novinka je vybavena novou verzí magnetického odpružení 4.0 MRC, která činnost vylepšuje údajně až o 45 %, kdy každý ze senzorů na jednotlivých kolech skenuje vozovku 1000krát za sekundu.

V závislosti na různých výbavách cena amerického vozu v Číně začíná na hodnotě 359 700 jenů, tedy v přepočtu 1,1 milionu korun.

Cadillac ukázal své kupé-SUV cílené na mladé Číňany

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám