Hlavní obsah

Cadillac či chevrolety se vrátí. GM se chystá do Evropy s plně elektrickým portfoliem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký automobilový koncern General Motors se stáhl z Evropy v roce 2017. Nyní je ale na cestě zpět přes severský region a s plně elektrickou nabídkou.

Foto: Cadillac

Cadillac Lyriq

Článek

Americký koncern GM se chystá představit zcela elektrickou řadu pro evropský trh, přičemž koncem tohoto roku začne ve Skandinávii.

Plány společnosti představit letos na podzim v Evropě „plně elektrické portfolio“ potvrdila prezidentka GM Europe Jaclyn McQuaidová pro Autonews. Web cituje také anonymní zdroj, který prozradil, že automobilka nejprve cílí na severské země Evropy, tedy Finsko, Dánsko, Švédsko a především Norsko. Vždyť více než 80 procent nových vozidel prodaných v Norsku v loňském roce bylo elektrických.

Aby se GM připravilo na návrat, zřídilo své zázemí ve Spojeném království a v Irsku. Očekává se, že by se na severské trhy mělo nejprve dostat vlajkové SUV Cadillac Lyriq spolu s vozidly několika dalších značek včetně chevroletů.

Chevrolet Equinox a Blazer jsou také potenciálními kandidáty pro evropský trh, spolu s vozidly z Číny, především značky Buick.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Equinox

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Vzhledem k tomu, že Evropa upřednostňuje menší vozy než Američané, je však menší pravděpodobnost, že se na trh dostanou větší vozy jako GMC Hummer a Chevrolet Silverado. Nicméně stojí za zmínku, že rival GM, Ford, nedávno oznámil, že v Norsku začne prodávat omezený počet elektrického pick-upu F-150 Lightning.

Přestože se skupina GM v roce 2017 stáhla z evropského segmentu objemových vozů, když prodala Opel a Vauxhall skupině PSA, dnešnímu Stellantisu, GM na některých trzích nadále prodával několik specializovaných vozidel, jako je Chevrolet Corvette a Cadillac Escalade. To se nyní od severu začne měnit.

Hyundai chystá malé elektromobily pro Evropu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám