Hlavní obsah

Cadillac ukázal své kupé-SUV cílené na mladé Číňany

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína se stala jedním z nejdůležitějších trhů Cadillacu, takže luxusní značka má dokonce i specializované modely. Jedním z nich je GT4, kompaktní kupé-SUV šité na míru mladšímu publiku.

Foto: Cadillac

Cadillac GT4

Článek

Kompaktní model nabízený se dvoubarevným exteriérem má stylovou karoserii s vertikálními světly odvozenými od čistě elektrického modelu Lyriq. Je 4633 milimetrů dlouhý, 1878 mm široký a 1563 mm vysoký. Díky tomu je o něco delší než model XT4, ale kratší než XT6.

Cílové publikum pravděpodobně ocení standardní 33palcový displej. Kabina vypadá luxusně a vysílá silnou atmosféru lyriqu, i když tento nový crossover využívá jinou platformu a prodává se výhradně se spalovacími motory.

Novinka je v Číně k dispozici pouze s 1,5- a dvoulitrovým přeplňovanými zážehovými motory využívajícími technologii mild-hybrid a spojenými s devítistupňovou automatickou převodovkou. Menší jednotka má výkon 155 kW a 270 Nm točivého momentu, dvoulitr nabídne 174 kW a 350 Nm.

Novinka do domovských Spojených států nedorazí. V Evropě se Cadillac znovu rozkoukává, ale již výhradně s elektromobily, GT4 tak zůstane čínskou záležitostí.

Cadillac či chevrolety se vrátí. GM se chystá do Evropy s plně elektrickým portfoliem

AutoMoto

První elektrický cadillac se ukázal v produkční formě

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám