Hlavní obsah

Bentley postaví tucet nových „veteránů“ Speed Six, všechny už jsou prodané

Pro slavný Festival rychlosti v Goodwoodu si Bentley připravilo oznámení o limitované edici vozů Speed Six. Jedná se o nově postavené „veterány“, přesné kopie modelů Speed Six, které se proslavily ve 30. letech minulého století. Cena za kus přesáhne 40 milionů korun.

Foto: Bentley

Bentley Speed Six

Článek

Zmíněný typ Bentley triumfoval na slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans v letech 1929 a 1930.

Parádní kolona. Bentley v Goodwoodu oslavil 40 let prvního modelu s turbodmychadlem

AutoMoto

Auta z nové limitované edice se vyprodala prakticky okamžitě. Bentley totiž vyrobí jen 12 kusů a poptávka byla obrovská. Za ručně sestavené vozidlo, na kterém mimo jiné pracuje luxusní divize Mulliner, si Bentley řeklo 1,5 milionu liber za kus, tedy v přepočtu přibližně 43 milionů korun.

První kus, pojmenovaný Speed Six Car Zero, by měl být dokončen v druhé polovině letošního roku a zůstane automobilce. Vozy pro zákazníky firma doručí v roce 2023.

Foto: Bentley

Bentley Speed Six

Bentley k podobnému kroku přistoupilo už podruhé. Nejprve slavilo obrovský úspěch se speciální edicí přestavby tradičního modelu Blower. Generální ředitel automobilky Adrian Hallmark proto v rámci představení edice Speed Six uvedl, že v sídle společnosti v Crewe vznikne v souvislosti s modely nová divize Mulliner Classic Division.

Bentley připravilo sportovní verzi i pro limuzínu Flying Spur

AutoMoto

Hallmark dále uvedl, že nové zkušenosti při znovuvytváření různých modelů z minulosti, studování původních plánů a výroby identických součástek Bentley využije i pro obnovu modelu XP1, který vznikl v roce 1919 a byl předzvěstí vozu XP2 – nejstaršího Bentley, které společnost v současné době vlastní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám