Hlavní obsah

Bentley představuje sportovně střiženou verzi S pro Continental GT i GTC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci větší individualizace svých modelů Bentley uvedlo další variantu svého nejznámějšího modelu Continental GT v obou karosářských verzích. Nově jej bude možné objednat ve variantě S, která autu přidá sportovní výfuky, ale především zpestří jeho zevnějšek.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT S

Článek

Nová varianta S pro Bentley Continental GT a GTC je jasným příkladem snahy automobilky z britského Crewe potěšit své zákazníky širšími možnostmi specifikace vozu.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT S

Verze S se zaměřuje hlavně na design, ale mimo něj přidá ke standardnímu čtyřlitrovému osmiválci také sportovní výfuk se čtyřmi černými koncovkami. To je jediná úprava techniky, o které automobilka svět zpravila.

Elektromobil od Bentley může mít přes 1300 koní, naznačil šéf značky

AutoMoto

Nová varianta se také vyznačuje černými doplňky, které najdeme na světlech, masce chladiče, na zpětných zrcátkách, na střešním panelu, lemech všech okének a v neposlední řadě také na dvaadvacetipalcových kolech. Jediný prvek na kapotě zůstává vyvedený v „běžném“ chromu, a to okřídlené „B“, tedy logo automobilky.

Foto: Bentley

Bentley Continental GTC S

Sportovně laděný exteriér dále v nové verzi doplňuje i vyšperkovaná kabina, kde najdeme dvoubarevné provedení odlišné od možností ostatních verzí. Na speciální variantu odkazuje všudypřítomné písmenko „S“. V kabině jsou samozřejmě akry kůže, kterou můžete mít ve spoustě různých barev.

Bentley má nový vlajkový model, prodloužené SUV Bentayga

AutoMoto

Výše zmiňovaný motor nedoznal úprav. Jedná se tedy o dvakrát přeplňovaný čtyřlitrový vidlicový osmiválec, který produkuje 542 koňských sil a 770 Nm točivého momentu. To zákazníkům zaručí zrychlení z 0 na 100 km/h za přibližně 4 sekundy. Obě karosářské varianty již jsou dostupné v konfigurátoru na webu značky.

Reklama

Související články

Bentley renovuje první vůz řady T

Divize Bentley Heritage, která se věnuje historickým vozům britské značky, chce do příštího roku dokončit odbornou renovaci vůbec prvního vyrobeného vozu...

Bentley poutá na prodlouženou novinku

Britská luxusní automobilka zveřejnila krátkou upoutávku na chystanou novinku. Mělo by jít o prodloužený model, pravděpodobně se delšího rozvoru dočká SUV...

Výběr článků

Načítám