Hlavní obsah

Zvyšte hmotnostní limit pro osobní auta, žádá Bentley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská luxusní automobilka pod křídly Volkswagenu si přeje vyšší evropský hmotnostní limit pro řízení osobního vozu, řekl Chris Cole, ředitel produktové řady Bentayga, v rozhovoru pro australský web CarSales.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga EWB

Článek

Moderní luxusní vozy jsou s každou novou generací stále větší a těžší v důsledku nových bezpečnostních a komfortních funkcí, těžkých elektrifikovaných pohonných jednotek a masivních rozměrů.

Nedávno uvedené prodloužené Bentley Bentayga EWB je dokonalým příkladem se svou pohotovostní hmotností 2 514 kilogramů a celkovou hmotností vozidla 3 250 kg.

Bentley má nový vlajkový model, prodloužené SUV Bentayga

AutoMoto

Tato čísla se nebezpečně blíží hmotnostnímu limitu 3,5 tuny u řidičského průkazu. Během premiéry větší bentaygy zástupce automobilky přiznal webu CarSales, že koncern Volkswagen využívá své lobbistické nástroje v Evropské komisi k vyjednávání vyšších hmotnostních limitů.

Podle australské publikace je výrobce se sídlem v Crewe v současnosti nejtěžší značkou koncernu s průměrem 2 308 kg v celé řadě čtyř modelů.

„Pravidla týkající se licencí se musí změnit,” řekl Chris Cole. „V tuto chvíli se současnou technologií bude celková hmotnost vozidla narážet na strop častěji. Je na místě aktivní rozhovor s certifikačními úřady,“ řekl.

BMW představuje novou řadu 7, uvnitř připomíná kino

AutoMoto

Postoj Bentley se zdá být odlišný od toho, co v současnosti říká BMW. Podle Christopha Fagschlungera, projektového manažera nové řady 7, nová auta už nebudou těžší.

Dva nejtěžší vozy značky, které jsou v současné době k dispozici, jsou i7 s 2 640 kg a faceliftované SUV X7 s 2 480 kg, což je podle Fagschlungera, kterého cituje CarSales, pravděpodobně strop.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám