Hlavní obsah

Audi slaví deset let RS Q3 speciální edicí. Vznikne jen 555 kusů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompaktní crossover Q3 prošel kúrou od Audi Sport už v první generaci, a to před deseti lety. Výročí připomíná speciální edice současného modelu.

Foto: Audi

Edice oslavující desáté výročí Audi RS Q3

Článek

Crossover od sportovní divize možná zní jako módní výstřelek, ve skutečnosti s takovým autem Audi přišlo už před deseti lety.

Úpravy provedené na voze oslavujícím toto výročí začínají u exteriéru, kde SUV zdobí speciální šedý lak Chronos. Zákazníci se také budou moci rozhodnout pro matnou barvu Dew Silver, i když je k dispozici u všech standardních modelů RS Q3.

Foto: Audi

Audi RS Q3 první generace byla uvedena v roce 2013

Audi pro vůz také vyvinulo nová 21palcová litá kola, doplněná designem s dvojitými paprsky, černým povrchem a ve všech čtyřech rozích obutá do pneumatik o rozměru 225/35. K dispozici je také sada 19palcových karbonových keramických brzd, doplněná standardně o leštěné brzdové třmeny, ale za příplatek jsou k dispozici také v červené nebo modré barvě.

Nechybí různé další tmavé prvky. Patří mezi ně zatmavená LED světla a kryty vnějších zpětných zrcátek. Lesklá černá také zdobí rám střechy, lemy okenních otvorů a obložení dveří, stejně jako lišty přes přední nárazník a zadní difuzor. Logo Audi na velké přední masce je rovněž zalité lesklou černou stejně jako odznak na dveřích zavazadlového prostoru.

Audi TT slaví čtvrtstoletí speciální edicí

AutoMoto

Dalším odlišením edice od standardního modelu RS Q3 jsou skořepinová sedadla se zády z uhlíkových vláken. Prošívání v měděné barvě se nachází na celém sedadle, středové loketní opěrce, loketní opěrce dveří, volantu a černých koberečkách. Na pohonném ústrojí nebyly provedeny žádné změny, což znamená, že zůstává 2,5litrový přeplňovaný pětiválec, který poskytuje výkon 395 koní a točivý moment 480 Nm. Samozřejmostí je pohon všech kol. Edice je celosvětově omezena na 555 exemplářů, české ceny zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:
Audi Q3

Výběr článků

Načítám