Hlavní obsah

Aston Martin DB12 přijíždí v otevřené verzi, eleganci rozhodně neztratil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kabriolet z Astonu Martin DB12 se představuje s téměř stejnými parametry jako kupé, nabízí ovšem plátěnou skládací střechu. Výroba začne zanedlouho.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB12 Volante

Článek

Když automobilka Aston Martin odhalila model DB12, příchod otevřené verze, tradičně nazvané Volante, byl jen otázkou času. Dnes je tu a tomu nejdůležitějšímu, skládací střeše, automobilka věnovala hodně pozornosti při vývoji.

Střecha je plátěná; standardně černá, ovšem může být i v červené, modré nebo černostříbrné variantě. Sestává z osmi izolačních vrstev, aby cestování s nataženou střechou bylo co nejtišší. Její složení trvá 14 sekund, natažení 16 a je možné to dělat v rychlosti jízdy do 50 km/h. Anebo také zvenčí vozu – ke složení se dá použít i dálkový ovladač, dokud s ním stojíte blíž než dva metry.

V útrobách vozu pracuje stejný čtyřlitrový osmiválec, který nabídne 680 koní a 800 N.m točivého momentu, jako v kupé. Volante je na stokilometrové rychlosti za 3,7 sekundy, o desetinu pomaleji než kupé, nejvyšší rychlost 325 km/h je ovšem totožná.

Stejná je také osmistupňová automatická převodovka, elektronicky řízený samosvorný diferenciál mezi zadními koly či kardanová hřídel z karbonu.

Novinka se fyzicky ukáže na výstavě The Quail: A Motorsports Gathering v rámci Týdne aut v kalifornském Monterey. Výroba začne ještě v tomto čtvrtletí a první zákazníci se na své vozy mohou těšit koncem letošního roku.

Aston Martin DB12 je novým vrcholem grand tourerů značky

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám