Hlavní obsah

Artefakty z dealerství Ferrari se prodaly za cenu běžného auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americké Pensylvánii kdosi prodal vzorníky barev, čalounění a kůží z původního dealerství Ferrari. Za solidní sbírku nový majitel v červenci zaplatil neuvěřitelných 16 900 dolarů, tedy v přepočtu přibližně 405 tisíc korun.

Foto: Bring a Trailer

Artefakty z dealerství Ferrari v USA

Článek

Aukce, na kterých se objeví kterýkoli autentický produkt související s italskou automobilkou Ferrari, jsou většinou velice úspěšné a zákazníci o ně jeví obrovský zájem. Specifický trh je ovšem i v USA, kde jsou sběratelé schopni zaplatit za cokoliv značně vysoké sumy.

Prototyp Ferrari pro Le Mans natočen při testování

AutoMoto

Zářným příkladem je například prodej z minulého týdne, jenž proběhl v rámci stránky „Bring a Trailer“, pomocí které lze dražit a prodávat různé autosoučástky nebo i celé vozy. Uživatel z Pensylvánie zde prodával sadu vzorníků barev, laků, čalounění a kůží z dealerství Ferrari a ve finále utržil 16 900 dolarů (405 tisíc korun).

Foto: Bring a Trailer

Artefakty z dealerství Ferrari v USA.

Šťastný prodejce uvedl, že vzorníky jsou určeny pro vozy s datem výroby mezi 60. a 90. lety minulého století. Součástí prodeje pak byla mimo jiné i originální smaltovaná klíčenka A. E. Loriolo Milano nebo odznak prodejce s nápisem „Chinetti International Motors, Greenwich, Connecticut“. Lze tak předpokládat, že materiály pocházejí právě ze zaniklého dealerství, které již změnilo lokaci.

Ferrari slaví 75 let na největší motoristické akci Legendy 2022

AutoMoto

Zajímavostí, která dělá artefakty ještě cennějšími, je například fakt, že Luigi Chinetti, který dealerství založil, byl prvním továrním agentem pod křídly Enza Ferrariho na území USA a v Connecticutu tehdy také založil první oficiální prodejní místo Ferrari za „velkou louží“.

Reklama

Související články

SUV od Ferrari bude mít dvanáctiválec

Chystané SUV značky Ferrari dostane dvanáctiválcový motor. Potvrdil to šéf značky Benedetto Vigna. Automobilka chce mít do budoucna jednu platformu pro auta...

Výběr článků

Načítám