Hlavní obsah

SUV od Ferrari bude mít dvanáctiválec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystané SUV značky Ferrari dostane dvanáctiválcový motor. Potvrdil to šéf značky Benedetto Vigna. Automobilka chce mít do budoucna jednu platformu pro auta s motorem uprostřed a druhou s motorem vpředu.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Dvanáctiválcové motory jsou v dnešní době kriticky ohroženým druhem - nabízí je čím dál méně automobilek. Ferrari však patří k té, která se jich stále drží - a nehodlá s tím jen tak přestat.

Videem sdíleným na sociálních sítích ohlásilo, že se chystá nové ferrari s motorem V12. Víc detailů video neukazuje, nehovoří o modelu ani o tom, zda to bude kompletně nový motor, nebo dále upravená verze stávající jednotky s kódovým označením F140.

Ferrari odhalilo nového jednorožce. SP48 Unica existuje v jediném exempláři

AutoMoto

Šéf automobilky Benedetto Vigna ovšem později potvrdil, že model Purosangue - chystané první SUV značky - dostane pod kapotu dvanáctiválec.

„Zkoušeli jsme několik možností. Bylo jasné, že dvanáctiválec pro svůj výkon a řidičské zážitky, které dokáže poskytnout, je správnou možností pro tento trh,“ nechal se slyšet.

Před 75 lety představil Enzo Ferrari první vůz pod svým jménem

AutoMoto

Automobilka chce mít do budoucna dvě odlišné platformy, na nichž bude stavět svá auta. Jedna bude určena pro sporťáky a supersporty s motorem uprostřed, druhá bude podpírat modely s motorem vpředu - včetně chystaného SUV, píše web Autocar. Obě budou moci pojmout motory V6, V8 či V12 s hybridním ústrojím nebo bez něj.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám