Hlavní obsah

Ferrari slaví 75 let na největší motoristické akci Legendy 2022

Praha

Milovníci motorů a benzínu se o víkendu scházejí na pražském Výstavišti v Holešovicích. Koná se zde už tradiční automobilová slavnost Legendy. Na místě je více než tisíc exponátů. Hlavní atrakcí je však unikátní stáj automobilky Ferrari, která slaví 75. narozeniny.

Ferrari slaví 75 let na největší motoristické akci Legendy 2022Video: Novinky

 
Článek

„Je to opravdu unikátní exhibice krásných vozů, úplně to nejvíc, co bych vyzdvihl, je specifický černý jednomístný Ferrari Monza SP1 a samozřejmé známé a ikonické LaFerrari. Tyto vozy mají extrémní výkon, jsou jedinečné a vyrobené v limitované sérii a dosahují extrémní ceny,“ řekl Novinkám zakladatel slavnosti Legendy Lubor Kos.

Rodiče a děti společně vytvořili kuchyňku do školky. Kutilové na výstavišti zvládnou všechno

Koktejl

LaFerrari je supersportovní automobil Ferrari ve spolupráci se značkou Lamborghini. Je to první model Ferrari s hybridním pohonem kombinujícím spalovací motor s elektromotorem. Maximální rychlost přesáhne 350 km/h.

Modely Monza SP1 a SP2 spadají pod novou třídu Ferrari Icona, a jak je na první pohled zřejmé, vozy jsou inspirovány klasickými speedstery maranellské automobilky z padesátých let.

Foto: Novinky

Slavnosti Legendy 2022 nabízí unikátní motoristickou podívanou.

Italská vášeň

Hlavní téma festivalu má příznačný název – Italská vášeň. „Máme tady krásnou expozici Fiatů, Alfy Romeo, Lancie..., máme zde mnoho závodních týmů, je tu stáj Burryra, máme tu retro automuzeum pro ty, kteří chtějí zavzpomínat, jsou tu socialistické vozy, škodovky a tak dále. Opravdu je tu velké množství všech vozů,“ láká na akci Kos.

Návštěvníkům předvedeme nejlepší techniku své doby od nejstarších závodních monopostů až po novodobé skvosty s použitím technologií Formule 1.

Foto: Novinky

Na své si přijdou i milovníci retra.

Na jednom místě můžete obdivovat vozy kategorie „grand tourismo“ společně s unikátními supersporty. Mezi vystavenými exponáty najdete vozy značek Ferrari, Lamborghini, Pagani, Aston Martin, Jaguar a mnoho dalších.

Vedle slavných vozů z minulosti se představily i žhavé novinky. Mercedes-Benz připravil českou premiéru nového Mercedesu-AMG SL, nejnovější i nejslavnější modely představují Subaru a premiéru na letošní slavnosti mají značky Škoda a Hyundai, jež potenciálním klientům i zvědavcům nabízí testovací jízdy.

Spojení Itálie a Japonska. Ferrari vytvořilo výjimečný model Roma

AutoMoto

Autorizovaný prodejce Ford AMB Praha představuje aktuální evropské i americké modely, včetně upravených mustangů od Shelby. Významnými novinkami letošního ročníku jsou i obytná auta a karavany, elektromobily a motocykly.

Akce se koná až do neděle do 17:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám