Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá na příští rok sportovní model, možná i se spalovacím motorem

Šéf Alfy Romeo se nechal slyšet, že očekávaný sportovní vůz se ukáže už v první polovině příštího roku. Má mít designové prvky z historického Tipa 33 Stradale a spalovací motor není vyloučen.

Foto: Ingo Wagner, Picture Alliance, ČTK

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

Článek

Od roku 2020, kdy italská automobilka Alfa Romeo přestala vyrábět sporťák 4C, nemá podobné auto v nabídce. O nástupci se už delší dobu spekuluje, ale to je zatím všechno. Britský web Autocar nyní píše, že by takový vůz měl přijít už v roce 2023. Patrně ale ve formě konceptu.

Elektrické Alfy Romeo si zachovají tradiční vzhled, říká designér

AutoMoto

Odkazuje se na šéfa značky Jeana-Philippa Imparata, který potvrdil příchod vozu zkraje příštího roku. Má mít designové prvky z Alfy Romeo Tipo 33 Stradale, který se světu představil na konci srpna 1967 – téměř přesně před 55 lety.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

Dosud se mělo za to, že nadcházející sportovní model Alfy Romeo bude elektrický a přijde v souladu s plány značky od roku 2025 představovat jen elektromobily. Nyní to však vypadá, že by mohl přijít dříve, a navíc se spalovacím motorem.

„V současnosti mám dva scénáře – kompletně spalovací nebo kompletně elektrické pohonné ústrojí. Bude to vzrušující, bude to výběrové a bude to velmi drahé,“ cituje web Imparata. „Něco na tom poli uvidíte v první polovině roku 2023,“ dodal manažer.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Spider, která se přestala vyrábět v roce 2020.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám