Hlavní obsah

Alfa Romeo má chystat supersport jako rozlučku se spalovacími motory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská automobilová média se v posledních dnech shodují na tom, že v příštím roce automobilka Alfa Romeo představí nový supersport. Nejprve se ale vůz uvede jako koncept, následovaný sériovým modelem o dva roky později.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Stelvio

Článek

Alfa Romeo v roce 2018 odhalila produktovou mapu plnou různých modelů, které se měly postupně představovat. V roce 2022 byl přitom zahrnut i supersportovní model. Toho se ovšem letos rozhodně nedočkáme.

Web Car Magazine však cituje zdroje uvnitř automobilky, podle nichž novinka ve formě konceptu dorazí už v příštím roce. Do roku 2025 pak Alfa představí produkční model vyráběný podle zájmu v omezeném množství.

Vůz má na trh dorazit s dvakrát přeplňovaným 2,9litrovým motorem V6, který známe z modelů s označením Quadrifoglio. Agregát má výkon 505 koňských sil a 600 Nm. Zpráva nevylučuje ani použití hybridního systému a dalších technologií ze spolupráce s týmem Formule 1 Sauber.

Alfa Romeo chce příští rok zdvojnásobit objem výroby a zaměřit se na jiné zákazníky

AutoMoto

Podle všech indicií se chce vzrušujícím supersportem Alfa Romeo rozloučit s výrobou aut na fosilní paliva. V roce 2027 totiž bude tradiční italská automobilka přecházet na vozy s pohonem na elektřinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám