Hlavní obsah

Elektrické Alfy Romeo si zachovají tradiční vzhled, říká designér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf designu v italské automobilce Alfa Romeo se v jednom z rozhovorů rozpovídal o budoucnosti vzhledu nových modelů značky. Ten se podle něj nebude příliš měnit, a to ani po přechodu na elektřinu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Stelvio

Článek

Alfa Romeo se bude v nadcházejících letech měnit víc, než byli její fanoušci a zákazníci zvyklí za několik desítek let. Italská automobilka se po vzoru ostatních sourozenců z koncernu Stellantis bude pomalu ale jistě ubírat cestou elektromobility, což ale podle některých neznamená, že změní svůj vzhled.

Alfa Romeo má chystat supersport jako rozlučku se spalovacími motory

AutoMoto

O tomto tématu ostatně s webem Top Gear mluvil ten nejpovolanější, tedy šéf designu v Alfa Romeo Alejandro Mesonero-Romanos. Jasně deklaroval, že Alfa nehodlá pro své elektromobily hledat radikálně odlišný vzhled. Automobilka doufá, že naopak zachová tradici i emoce, které jejich vozy vždy budily.

„Elektrifikace mění způsob, jakým se vůz pohybuje, ale charakter, styl a hodnoty zůstanou stejné,“ uvedl designér s tím, že jediné, co se na nových alfách radikálně změní, je motor pod kapotou. Pro něj je údajně směrodatný fakt, zda budou nové modely skutečné Alfy Romeo. „Proč bychom dělali vůz, který za každou cenu křičí, že je elektromobilem,“ dodal.

Je toto Alfa Romeo Giulia po faceliftu? Po internetu kolují dosud neviděná světla

AutoMoto

Mesonero-Romanos na závěr uvedl, že Alfa hodlá elektrifikaci podávat svým zákazníkům v tradičním duchu, tedy s lehce upravenými modely, které ale mají vzbuzovat takzvaný „wow“ efekt. „Být nudný a lhostejný je totiž ostuda a nuda,“ uzavřel rozhovor hlavní designér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám