Hlavní obsah
Online

Sníh v sobotu ochromil velkou část republiky. Doprava v úzkých, výpadky dodávek elektřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na řadě míst v Česku v sobotu dál hustě sněží. Problémy má železniční i autobusová doprava. Kvůli přívalům sněhu vyhlásil v sobotu Jihočeský kraj kalamitní stav.

Zasněžená republikaVideo: Novinky.cz, Prague Airport

 
Článek

V jižních Čechách napadlo v noci na sobotu místy až tři čtvrtě metru sněhu.

Meteorologové už dříve vydali výstrahu před sněhem a sněhovými jevy, v sobotu ji ještě zpřísnili. Sníh místy padá setrvale už od pátku.

Konec ON-LINE přenosu

Děkujeme za sledování dnešního přenosu a loučíme se. Pokud musíte ještě usednout za volant, buďte velmi opatrní.

Na Třebíčsku zapadl autobus s 24 lidmi

U obce Kamenná na Třebíčsku směrem do Tasova zapadl večer do příkopu autobus s 24 lidmi a dvěma řidiči. Nikdo se však nezranil. Nehoda se stala na silnici II/390 v lese.

Jihomoravští hasiči se nenudili

Jihomoravští hasiči v sobotu kvůli intenzivnímu sněžení zasahovali u 26 nehod, při nichž se zranilo devět lidí. Silnice i přes intenzivní snahu silničářů namrzaly a dělaly se sněhové jazyky. Zároveň hasiči na 24 místech odstraňovali ze silnic spadlé stromy.

Dálnice D5 na Prahu uzavřena

Na dálnici D5 u Mýta na Rokycansku havaroval v podvečer kamion. Dálnice je kvůli nehodě dočasně ve směru na Prahu uzavřena. Kvůli počasí, sněžení a teplotám pod nulou se v sobotu v Plzeňském kraji zastavila doprava na dálnici D5 už několikrát. Likvidace následků nehody u Mýta může trvat podle odhadů do půlnoci, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Komplikace na dálnici D48

„Na 59. kilometru ve směru na Český Těšín havarovala dodávka do svodidel,“ informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková s tím, že nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Autobus v závějích na Kroměřížsku

Vinou sněhové nadílky zapadl u Záříčí na Kroměřížsku autobus do závějí. Hasiči z něj museli evakuovat 22 cestujících.

Kalamita na jihu Čech, auta končí ve škarpách

Sněhová situace v jižních ČecháchVideo: PF, Novinky

Problémy na železnici, zpoždění způsobují pády stromů

Neprůjezdné silnice v Olomouckém kraji

Na Olomoucku jsou neprůjezdné cesty Norberčany – Nové Véska a Arnoltice – Veveří, na Prostějovsku je stejně tak uzavřena silnice mezi Drahany a Nivou a na Přerovsku zapadl na silnici mezi Kojetínem a Měrovicemi nad Hanou kamion.

Hasiči preventivně odklízeli sníh ze střechy zimního stadionu v Poličce

Vrstva sněhu na střeše stadionu v Poličce na Svitavsku byla po silném sněžení silná 15 až 20 centimetrů. Její odstranění desítkám hasičům zabralo přibližně sedm hodin, řekl mluvčí pardubických hasičů Jakub Mačát.

Kvůli vytvoření těžké vrstvy sněhu na střeše stadionu dnes dopoledne zasedla bezpečnostní rada města Poličky. „Aby nedošlo ke zborcení konstrukce v případě dalšího sněžení, vyžádala si výpomoc hasičů,“ uvedl Mačát.

Hasiči sníh ze střechy sházeli lopatami a sněhovými hrably. Na střeše se jistili lany. Postupně se na likvidaci sněhu vystřídali hasiči z 11 jednotek.

ŘSD nasadilo veškerou techniku

Přes 300 vozů, tedy veškerou techniku, nasadilo kvůli sněžení na dálnice a silnice prvních tříd státní Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Letošní nástup zimy byl podle generálního ředitele ŘSD Radka Mátla extrémní a sypače během pátku najezdily přes 300 000 kilometrů.

Neprůjezdný tah mezi Prahou a Pískem

Neprůjezdná je po nehodě silnice I/4 u Mirotic, hlavní tah z Prahy do Písku, otevřená bude nejdříve kolem 19. hodiny, řekl krajský policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Zpoždění na pražském hlavním nádraží

Téměř všechny vlaky jsou opožděny kvůli počasí nebo provozním důvodům dopravce. Hlášení o zpoždění se nezastaví.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Zpoždění na pražském hlavním nádraží

Dálnice D1 u Ostravy dočasně uzavřena

Kvůli odtažení havarovaného kamionu musela policie dočasně uzavřít dálnici D1 u Ostravy. „Neprůjezdný je úsek od 372,5. do 370. kilometru ve směru na Ostravu,“ sdělila moravskoslezská policejní mluvčí Pavla Jiroušková a dodala, že policisté taktéž uzavřeli pro vozidla nad 3,5 tuny silnici I/57 mezi Fulnekem a Opavou.

Areál Pražského hradu zůstal kvůli sněhu uzavřen

Aktuální informace o návštěvnickém provozu lidé najdou na webu Hradu, sdělil odbor komunikace.

NačítámNačíst starší příspěvky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám