Hlavní obsah

Lezci si mohou vyzkoušet novou ferratu na Hněvíně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most má novou atrakci na kopci Hněvín se stejnojmenným hradem a dominantou města na jeho vrcholu. Jde o zajištěnou lezeckou cestu ve skále, takzvanou ferratu. Je jednosměrná a lezce dovede od staré vodárny k jeskyni pod hradem. Má dvě cesty, lehčí je značená jako A a těžší jako B.

Foto: MěÚ Most

Lezení vyzkoušel náměstek mosteckého primátora Marek Hrvol.

Článek

„Návštěvníci musí v první řadě dbát na svou bezpečnost a jsou povinni dodržovat návštěvní a provozní řád, mimo jiné nechodit na ferratu za mokra či v zimě, kdy jsou kameny kluzké,“ uvedla mluvčí mosteckého magistrátu Klára Vydrová.

Vstup na ferratu je pouze v odpovídajícím vybavení. K jeskyni se lze dostat i druhou stranou, od vyhlídky nad obcí Souš. Na lepším přístupu, který lze absolvovat i bez speciálního vybavení, město ještě pracuje.

„Kromě samotných ferrat chceme dál revitalizovat území směrem k jeskyni na Hněvíně. Zaměříme se na přístup do jeskyně jako takové, chceme tam udělat dřevěnou terasu se zábradlím a směrem do jeskyně schodnice, aby byl přístup do ní pro návštěvníky komfortnější,“ popsal náměstek primátora Marek Hrvol (ProMost), který trasu ferraty vyzkoušel mezi prvními lezci.

Zámek v Rájci nad Svitavou se otevírá s výstavou kamélií

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám