Hlavní obsah

Ženu málem vykázali z letadla kvůli nápisu na tričku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posádka American Airlines málem vykázala z letu ženu kvůli jejímu tričku. Respektive nápisu Hail Satan na něm. Swati Runi Goyalová si nejprve myslela, že jde o vtip, ale stevard jí dal najevo, že pokud se nepřevlékne, tak zkrátka nepoletí. Píše o tom server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo už koncem října, do médií se informace o něm dostaly až nyní. Goyalová cestovala z Floridy do Las Vegas a nápis na jejím tričku hned upoutal pozornost posádky. Dva zaměstnanci se prý velmi rychle naštvali a požadovali, ať se cestující převlékne. „Je to ironické tričko. Lidé se tomu většinou zasmějí, protože to chápou,“ vysvětlila žena a dodala, že uctívačkou ďábla skutečně není.

Stevard Goyalové řekl, že je její tričko urážlivé. „Nejdřív jsem si myslela, že jde o vtip, ale několikrát mi to jasně zopakoval. A hned za ním stála letuška se založenýma rukama a tvářila se vážně naštvaně,“ vzpomíná cestující.

Vyžadují vhodné oblečení

Let se kvůli incidentu nakonec opozdil, protože Goyalová byla skutečně donucena, aby si triko zakryla. Od manžela si půjčila další svrchní část oděvu a dooblékla se. Cítila se ovšem velmi poníženě, přestože ostatní cestující jednoznačně stáli za ní.

Chci ven, křičel pasažér při letu a pokusil se otevřít dveře

Cestování

Společnost American Airlines přitom na palubách letadel nevyžaduje nějaký zvláštní dress code. Na stránkách jen uvádí, aby se cestující oblékli vhodně a že bosé nohy a urážlivé oblečení není povoleno.

Goyalová si na chování personálu později postěžovala na Twitteru. Zástupce aerolinek uvedl, že v American Airlines nemá diskriminace místo. „Omlouváme se paní Goyalové za tuto zkušenost. Snažíme se s ní spojit, abychom zjistili, k čemu došlo,“ uvedl mluvčí společnost pro Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám