Hlavní obsah

Chci ven, křičel pasažér při letu a pokusil se otevřít dveře

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panický záchvat stál za chováním jistého cestujícího při letu z Londýna do Rijádu v Saúdské Arábii. Zhruba hodinu před přistáním v cíli se muž pokoušel otevřít dveře letadla v zadní části a křičel, že chce ven, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo na palubě letadla společnosti British Airways. Nejmenovaného muže se při pokusu o otevření dveří snažili zpacifikovat i ostatní spolucestující. Jeden z nich mu dal takzvané medvědí objetí, což je chvat používaný ve wrestlingu, a od východu ho odtáhnul.

Žena předstírala zdravotní komplikace kvůli lepšímu sedadlu. Letadlo ale nouzově přistálo

Cestování

Ruku k dílu přiložila také posádka, která muže doprovodila zpět k jeho sedadlu, kde setrval až do konce letu. „Náš personál se postaral o cestujícího, který utrpěl během letu panický záchvat. Omlouváme se za způsobené potíže,“ uvedl mluvčí aerolinek.

Přestože pro cestující může být podobný výjev poměrně děsivý, dveře za letu otevřít nejdou. Neumožňuje to tlak v kabině, píše Independent. Kromě toho jsou proti podobným pokusům dveře zabezpečené několika automatizovanými i manuálními petlicemi.

Nejde ovšem o první případ, kdy se někdo pokoušel dveře otevřít. V létě si například jistá žena spletla nouzový východ s dveřmi na toaletu. Letadlo v tu chvíli bylo stále na ranveji a kvůli tomuto přešlapu bylo o několik hodin zpožděno.

Místo dveří na toaletu omylem otevřela nouzový východ letadla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám