Hlavní obsah

Ženě se podařilo proklouznout do letadla bez letenky. Dlouho se v něm ale neohřála

Novinky, Michael Švarc

Proklouznout do letadla bez palubního lístku se podařilo 23leté ženě na americkém letišti Chicago O’Hare. Není známo, jak k tomu došlo, ani kam měla namířeno, v letadle se však dlouho neohřála. Brzy byla odhalena a policie ji následně obvinila z několika trestných činů, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřady neuvedly, jak se Yaazmině Paytonové podařilo dostat se na palubu bez letenky, ani jaké společnosti stroj patřil. Vládní agentura Transport Security Administration ovšem podle Daily Mailu trvá na tom, že žena prošla standardní letištní prohlídkou.

„Bezpečnost a ochrana všech cestujících je naší prioritou. Cestující byla zkontrolována kvůli nebezpečným předmětům, než vstoupila do areálu letiště,“ uvedla agentura.

Žena do letadla sice proklouzla, ale brzy byla odhalena a přišla si pro ni policie, která ji zatkla. Je obviněna z několika trestných činů a přestupků, mimo jiné za nedovolené proniknutí do dopravního prostředku. U soudu se má objevit v pondělí.

Důchodkyně byla úspěšná několikrát

Server Independent připomíná, že nejde o první případ, kdy se někomu podařilo nastoupit bez náležitých dokladů. V roce 2013 spustil policejní vyšetřování 13letý chlapec, který na londýnském Heathrow nastoupil zřejmě omylem do letadla mířícího do Los Angeles. Brzy ho však odhalila posádka a celé letadlo muselo být vyklizeno.

Zatímco chlapec se chyby dopustil zřejmě zcela náhodou, v roce 2018 u soudu stanula Američanka Marilyn Jean Hartmanová, které se opakovaně podařilo proklouznout i přes bezpečnostní prohlídku až do letadla. Přestože nebyla nebezpečná, kvůli svému bizarnímu koníčku se léčila v ústavu pro duševně choré.

Důchodkyně několikrát obešla letištní kontrolu a odcestovala bez dokladů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám