Hlavní obsah

Visící skleněná chatka je nejnovějším lákadlem Lotyšska

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K návštěvě lotyšské přírody vybízí nejnovější atrakce. Je jí malý domek obložený zrcadlovým sklem, jenž visí nad říčkou Amata v národním parku Gauja. Chatka, která svým tvarem připomíná skleník, je zavěšena na kabelech a pomocí ovladače se po nich může i pohybovat, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Domek nad řekou láká do lotyšské přírodyVideo: Reuters

 
Článek

Drobný skleník pojme dva návštěvníky, kteří si mohou vychutnat pobyt uprostřed přírody. Cena za noc začíná na 160 eurech, což je přes 4100 korun. Pokud chtějí snídani nebo večeři, musejí si hosté ještě připlatit — mohou si být však jisti, že jídlo bude z lokálních zdrojů od místních producentů.

Uvnitř domku je manželská postel, ze které si mohou návštěvníci prohlížet okolní scenérii, a klidně z různých úhlů. Chatka je totiž připevněna na kabelech, po kterých se může pohybovat jako lanovka.

Termíny jsou zaplněné

„Jste tu přirozeně v propojení s řekou, lesem a někdy i se zvířaty,“ uvedla Jana Herbstová, která v domku přespala se svým partnerem Kalvisem Kalninsem.

„Během naší první noci jsme najednou zaslechli hlasité zvuky. Někdo zrovna překračoval řeku,“ uvedla s tím, že přespání pro ni bylo jedinečnou zkušeností. I proto se rozhodli strávit v domku ještě druhou noc.

Přestože chatka nedisponuje žádným zázemím, jako je toaleta či sprcha, je o přespání velký zájem a do konce léta jsou termíny zcela zaplněné. Je to zřejmě i tím, že kvůli koronaviru se mnoho Lotyšů rozhodlo trávit dovolenou doma, a tak vyrážejí poznávat svou vlast, zejména do odlehlejších a venkovských oblastí.

„Přespání bychom rozhodně doporučili všem, kteří chtějí zažít něco nového,“ uzavřela Herbstová.

Reklama

Výběr článků

Načítám