Hlavní obsah

Thajsko plánuje zrušit povinnou karanténu. Až od října a jen pro někoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko chce před další hlavní sezonou zrušit karanténu. Předčasná radost však není na místě, povinná totiž nebude pouze pro turisty z málo rizikových zemí. Populární jihoasijská destinace nicméně od dubna zkracuje dobu izolace ze čtrnácti dní na deset, pro očkované turisty pak na sedm.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko by od října mohlo zrušit karanténu pro turisty z málo rizikových zemí.

Článek

Země, pro kterou jsou příjmy z turismu klíčové, se chce postupně oklepat z pandemie. Činí tak však velmi opatrně. Podle serveru Independent nebude od prvního října, tedy za více než půl roku, platit žádný lockdown a karanténa nebude v některých částech státu vůbec vyžadována. Tedy minimálně po turistech z málo rizikových zemí, kteří by mohli pomoci vydláždit cestu k rozjezdu zimních dovolených.

Thajsko už nyní funguje z turistického hlediska v omezeném režimu. Po všech návštěvnících se vyžaduje dvoutýdenní karanténa, doba se má od dubna zkrátit na deset dní. Turisté, kteří jsou už nějakou dobu plně naočkovaní a doloží negativní PCR test, půjdou rovněž do izolace, nicméně jen na týden, uvedla thajská administrativa pro kontrolu covidu-19.

V zemi se rovněž diskutuje o tom, zda hranice pro naočkované turisty neotevřít už v létě, respektive od prvního července. Pohyb by byl však stále značně omezen. Thajské ministerstvo cestovního ruchu uvedlo, že by otevřelo pět regionů, mezi kterými by kromě ostrova Phuket byla například i města Bangkok nebo Čiang Mai.

V mezičase od dubna do konce září chce Thajsko spustit masivní vakcinační kampaň. Do konce roku by země ráda naočkovala 31 milionů obyvatel, což je necelá polovina populace.

Turisté mohou povinnou karanténu v Thajsku strávit na jachtě

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám