Hlavní obsah

Turisté mohou povinnou karanténu v Thajsku strávit na jachtě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko aktuálně po návštěvnících vyžaduje povinnou 14denní karanténu. Nyní si však mohou vybrat, zda izolaci stráví klasicky v hotelu, nebo poněkud luxusněji na jachtě. V takovém případě se totiž mohou i plavit, ačkoli se musejí držet nanejvýš 10 kilometrů od pobřeží a mít po celou dobu digitální náramek, který měří pulz, tlak či teplotu.

Foto: Profimedia.cz

Turisté mohou plout maximálně 10 kilometrů od pobřeží.

Článek

Takzvaná digitální karanténa na jachtě cílí především na turisty, kteří do země míří právě za plavbami na lodi, píše server CNN s odvoláním na thajský turistický úřad TAT. Po příjezdu čeká návštěvníky testování a poté obdrží digitální náramek, jenž jim po 14 dní měří teplotu, krevní tlak či tep a který nesmějí sundat.

Výhodou tohoto typu karantény je, že se mohou prakticky volně pohybovat, pokud se nevzdálí více než 10 kilometrů od pobřeží. Jakmile jim karanténa skončí a úřady vyhodnotí data, mohou turisté vyrazit na ostrov Phuket – drtivá většina země je totiž stále nepřístupná.

Vylepšená verze

Karanténu na jachtě představili v Thajsku už loni na podzim, nyní však nápad ještě vylepšili právě o náramky, které v reálném čase měří zmiňované hodnoty. Podle očekávání by to mělo přilákat více turistů. „Rozšíření projektu si klade za cíl posílit důvěru v thajské zdravotnické orgány a také zvýšit příjmy cestovního ruchu při postupném otevírání destinace,“ uvádí zpráva TAT.

Server CNN poznamenává, že Thajsko zavedlo také takzvanou golfovou karanténu. Při ní si mohou návštěvníci zase vybrat, zda izolaci stráví v jednom z pěti golfových resortů.

Jihovýchodní Asie se nicméně turismu otevírá opatrně a pomalu. Například Indonésie otevření hranic několikrát posunula, naposledy také z obav ze šíření nových mutací koronaviru.

Cestovní ruch je ve třetině světových destinací stále značně omezen

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám