Hlavní obsah

První semafor pro velbloudy mají v zemi, která by vás asi nenapadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani v severní Africe, ani na Arabském poloostrově. První semafor pro velbloudy na světě odhalili v Číně. Nachází se v populární turistické oblasti nedaleko města Tun-chuang v provincii Kan-su. Projížďky na zvířatech jsou tu velmi populární a světelná signalizace má zabránit srážkám, k nimž tu podle serveru Luxury Launches poměrně často docházelo.

Foto: Profimedia.cz

Semafor má zabránit srážkám, ke kterým v oblasti docházelo.

Článek

Poprvé se semafor rozsvítil předminulou neděli a funguje stejně jako kterýkoli jiný. Zelený velbloud značí, že mohou zvířata přejít, červený, že mají zastavit. Na „křižovatce“ totiž často docházelo ke srážkám velbloudů s chodci i kvůli mnoha stezkám, po nichž zvířata chodila. A právě kolizím má nový výdobytek zabránit.

Místní úřady navíc věří, že i samotný semafor pro velbloudy má potenciál stát se nevšední turistickou atrakcí. Mohl by přitáhnout více návštěvníků do Tun-chuangu.

Foto: Profimedia.cz

Jde údajně o první semafor svého druhu na světě.

Pouštní oblast Ming-ša Mountain a Crescent Spring je známá také coby zpívající písky. Je to kvůli zvuku, který písek vydává, když po něm turisté chodí, vysvětluje server CNN.

Návštěvnost regionu v nedávných letech stoupla nejen kvůli dunám, ale také několika branám Velké čínské zdi, které jsou těmi nejzápadnějšími na slavné památce.

Z dvoupatrového proskleného mostu v Číně se turistům zatočí hlava

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám