Hlavní obsah

Noc kostelů v Praze nabídne i pojízdný kostel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z novinek akce Noc kostelů na území pražské arcidiecéze, která se uskuteční 10. června, bude duchovní tramvaj. Takzvaný Pojízdný kostel bude jezdit mezi 18. až 22. hodinou na trase linky 22 mezi Malovankou a Čechovým náměstím.

Foto: Profimedia.cz

Pojízdný kostel bude jezdit na trase linky 22. Ilustrační foto

Článek

Další zajímavostí je stolní desková hra pro děti Cesta za Svatováclavskou korunou. K Noci kostelů se připojí mimo jiné i vězeňská kaple věznice v Příbrami. „Akce na území pražské arcidiecéze v Praze a Středočeském kraji se tento rok zúčastní 315 kostelů, nejvíce v její historii,“ uvedl páter Michal Němeček.

Letos se v České republice Noc kostelů koná poosmé, posedmé na území pražské arcidiecéze. Vstup do kostelů i jízda duchovní tramvají je zdarma. Pojízdný kostel vybavený křížem a varhanami se stane místem, kde bude množné diskutovat o otázkách víry a křesťanství s hosty, mezi kterými se objeví biskup Václav Malý, kardinál Dominik Duka nebo spisovatelka Alena Ježková.

V loňském roce se Noci kostelů zúčastnilo 1483 kostelů a modliteben a v celé České republice bylo zaznamenáno téměř 500 000 návštěvnických vstupů. Více informací najdou zájemci zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám