Hlavní obsah

Nejvyšší, nejdelší, nejrychlejší. Saúdská Arábie prahne po rekordní horské dráze

Novinky, mšv

Horskou dráhu, která by držela prvenství hned v několika ohledech, chtějí vybudovat v Saúdské Arábii. Vznikla by v chystaném zábavním parku nedaleko hlavního města země Rijádu. Podle oznámených plánů by měla být nejvyšší, nejdelší i nejrychlejší, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Horská dráha nazvaná Falcon’s Flight neboli sokolí let, dostojí svému jménu. Kabiny, v nichž se budou lidé vozit, mají svým vzhledem vycházet z podoby dravého ptáka. Atrakce se stane součástí nadnárodního řetězce zábavních parků Six Flags, saúdská pobočka Qiddiya vyroste nedaleko Rijádu.

Dráha by podle prvních informací měla jezdit rychlostí skoro 250 kilometrů v hodině, což je o zhruba osm více než aktuální držitel rekordu Formula Rossa v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

„Naší vizí je vybudovat zábavní park, který návštěvníkům přinese přesně takové vzrušení, jaké od značky Six Flags očekávají, navíc se zážitky, které se pojí s danou lokalitou,“ uvedl šéf Qiddya Investment Company Michael Reininger pro list Saudi Gazette. „Půjde o místo, které vytvoří nesmazatelné vzpomínky,“ doplnil.

Otevře do čtyř let

Prezident společnosti Six Flags International Development Company David McKillips řekl, že zábavní park v Saúdské Arábii bude nejunikátnější z celé značky Six Flags. Konkrétní detaily o horské dráze však neuvedl.

Aby však překonala dosavadní rekordmany, musela by být delší než dráha Steel Dragon 2000 v Japonsku, která měří skoro 2,5 kilometru. K překonání aktuálně nejvyšší dráhy Kingda v americkém New Jersey by zase musela mít sešup z více než 127 metrů.

Park v Saúdské Arábii by se měl otevřít v roce 2023. Tvořen bude celkem šesti částmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám