Hlavní obsah

Na Madeiru s očkovacím pasem

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od sedmi večer platí na portugalské Madeiře zákaz vycházení. Přes den jsou ale obchody, restaurace i pláže otevřené a v hlavním městě ostrova Funchalu jsou ulice plné lidí, kteří si na slunci dopřávají kávu.

Foto: Taťána Marenčíková, Novinky

Hortenzie rostou na Madeiře i v příkopech u silnice. Zde v Monte Palace Tropical Garden.

Článek

A nejsou to jen místní, přibývá i turistů. Je to v příkrém kontrastu s prázdnými ulicemi a zavřenými obchody a restauracemi napříč pevninským Portugalskem. Ostrov v Atlantiku, který je autonomní částí Portugalska, vsadil podle listu The Guardian na „zelený koridor“. K cestě na Madeiru tak stačí doklad o očkování nebo o tom, že návštěvník prodělal přednedávnem covid.

Doklad o očkování musí být v angličtině a musí obsahovat jméno turisty, datum narození, typ použité vakcíny a datum očkování. Návštěvník může dorazit až po skončení období potřebného pro aktivaci vakcíny. Madeira je jedním z několika ostrovů na jihu Evropy, které se v poslední době otevřely turistům.

Jejich otevření dráždí provozovatele letovisek jinde v EU, jak připomněl německý deník Die Welt. List cituje majitele hotelů a restaurací na Fríských ostrovech na severu Německa, kteří očekávali návštěvníky na Velikonoce a nyní pociťují „velké zklamání“.

Království mučenky nadchne nejen milovníky ovoce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám