Hlavní obsah

Na českých sjezdovkách leží místy přes metr sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na českých horách leží místy i přes metr sněhu, a to díky vydatnému sněžení za posledních pár dní. Některé areály jsou již v plném provozu a většina ostatních vleků zahájí sezónu v pátek nebo o víkendu.

Foto: www.skiricky.cz

Od pátku pojede v Říčkách v Orlických horách kromě čtyřsedačkové lanovky také vlek Tatrapoma.

Článek

V Krkonoších i na Šumavě na sjezdovkách leží skoro metr sněhu. Lyžařské areály v Královéhradeckém kraji hlásí až 90 centimetrů především technického sněhu. Ve Špindlerově Mlýně stále sněží, na Horních Mísečkách vlekaři upravili deset kilometrů běžeckých tratí a od soboty se otevře i modrá sjezdovka ve Svatém Petru. Aspoň v částečném provozu budou o víkendu i všechna velká lyžařská střediska v Libereckém kraji. V Jizerských horách, západní části Krkonoš i na Ještědu je kolem půl metru sněhu, v Desné-Černé Říčce až metr.

Na jihozápadě Čech se lyžuje na sjezdovkách na Železnorudsku či v Českém lese, běžkaři mají upravené okruhy na Šumavě i třeba na Rokycansku. V jihočeském skiareálu Lipno bude sezóna slavnostně zahájena v sobotu. V největším zimním středisku západočeské Šumavy Ski Špičák je na sjezdovkách v průměru 60 až 80 centimetrů sněhu.

Klínovec v Krušných horách láká 22 kilometry běžeckých tratí a Boží Dar 70 centimetry sněhu na sjezdovkách. O víkendu by se měl otevřít ještě Snowhill v Mariánských Lázních. Desítky kilometrů upravených tras pro běžkaře jsou také v Ústeckém kraji, hlavně v okolí Dlouhé Louky, Lesné a Klínů. Na sjezdovkách je mezi 25 až 70 centimetry sněhu.

Ve Středočeském kraji se místy lyžuje už od středy. Největší středočeský areál Monínec u Sedlce-Prčic má 70 až 80 centimetrů sněhu a na Šibeničním vrchu u Mnichovic je až 110 centimetrů. V Pardubickém kraji zahájí provoz všechny skiareály o víkendu, a to i v níže položených střediscích.

Na Vysočině si lyžaři budou moci koncem týdne vybrat z více než desítky sjezdovek. Třeba na Šacberku u Jihlavy, kde na sjezdovce leží 75 centimetrů sněhu, se vlek rozjel ve čtvrtek.

Foto: www.skijizerky.cz

V pátek 14. 12. bude zahájen provoz ve skiareálech Tanvaldských Špičák a Bedřichov. Lyžovat se bude za zvýhodněné jízdné.

V Jihomoravském kraji ve čtvrtek zahájila provoz sjezdovka v Olešnici na Blanensku a na ostatních pracují sněžná děla, aby se mohlo začít za týden. V Jeseníkách mohou běžkaři vyrazit na trasu z Ovčárny na Švýcárnu a sjezdaři třeba do střediska v Hlubočkách. O víkendu mají být v plném provozu Kouty, areál v Karlově, Filipovicích, Ramzové, vleky na Paprsku či střediska na Dolní Moravě a v Petříkově.

Na východě Moravy ve Ski Areálu Troják v Hostýnských vrších na Kroměřížsku je na svazích až 70 centimetrů sněhu, provoz zahájí středisko v sobotu. V příštích dnech se rozjedou vleky i na Kohútce v Javorníkách, Osvětimanech na Slovácku, Karolince, Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích i na svahu ve Zlíně.

V severomoravských střediscích se už lyžuje, například ve Ski Mezivodí, kde je asi 80 centimetrů sněhu, nebo Ski areálu Vaňkův kopec nedaleko Ostravy. V pátek večer se poprvé rozjedou vleky v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám