Hlavní obsah

Moravskoslezský kraj chce zodpovědné turisty, vydal pro ně manuál

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manuál zodpovědného turisty nechal zpracovat Moravskoslezský kraj. Důvodem je, že poslední zimní sezona ukázala, že ne všichni vědí, jak se mají v přírodě chovat. Hejtmanství proto připravilo kampaň, která lidem připomene slušné chování.

Foto: Profimedia.cz

Turisté v Beskydech

Článek

Manuál, který vznikl ve spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR a Lesy ČR, má pomocí vtipné a hravé formy přimět turisty si uvědomit, co dělají špatně.

„Hravé kresbičky, hesla i vtipné video popisují největší prohřešky výletníků. Možná se i ti největší hříšníci chytnou za nos a obal od oplatky místo do borůvčí hodí do batohu. Snad lidé přestanou ničit místa, která mají rádi a do kterých se chtějí vracet,“ řekl náměstek moravskoslezského hejtmana Jan Krkoška (ANO).

Součástí kampaně je tištěný manuál, informační tabule a video. Manuál najdou zájemci v informačních centrech či na webu kraje, informační tabule jsou rozmístěny na turisticky nejfrekventovanějších místech a krátký snímek je na sociálních sítích a kanálu Youtube.

Plzeňská katedrála omládla o sto let

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám