Hlavní obsah

Místo na dovolenou k moři jezdí čeští turisté do Temelína

Právo, Pavel Orholz

Mnoho Čechů se v letošním roce rozhodlo, že vzhledem ke koronavirové situaci budou trávit dovolenou v tuzemsku. Velký zájem je tak i o expozice a exteriéry Jaderné elektrárny Temelín. Jen za červenec vyrazilo k tomuto energetickému kolosu přes deset tisíc lidí.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Velký zájem je i o autokino u Jaderné elektrárny Temelín.

Článek

Právo o tom informovala Jana Gribbinová z jaderné elektrárny s tím, že počet zájemců aktuálně převyšuje kapacity infocentra, umístěného v zámečku Vysoký Hrádek v areálu elektrárny. Další tisíce lidí míří do autokin, která v Temelíně i Dukovanech fungují.

„Jen v červenci dorazilo do temelínského infocentra 12 609 lidí,“ konstatovala Gribbinová. Infocentrum přitom v rámci preventivních opatření mírně změnilo režim, návštěva je stále zdarma, lidé ale musí dodržovat zpřísněná hygienická opatření.

Vlastním autem vyrazí na dovolenou o pětinu víc Čechů než loni

AutoMoto

„Zájem je obrovský, lidé volají a píší ze všech koutů republiky. Nejčastěji proto, že si v jižních Čechách plánují dovolenou, chtějí ji trávit aktivně a technika a energetika je zajímá. Vytíženost průvodkyň je skutečně extrémní,“ vysvětluje administrátorka infocentra Hana Marečková.

Mimořádný zájem o aktivní dovolenou v atraktivním regionu potvrzuje i David Šťastný zastupující spolek destinačního managementu Českobudějovicko Hlubocko, jehož součástí je i temelínské infocentrum.

„Ukazujeme, že jižní Čechy nejsou jen památky a příroda, ale taky třeba gastronomie nebo právě energetika. A počty návštěvníků dokazují, že to lidé vnímají. Zároveň je to ale i závazek do budoucna,“ doplnil Šťastný.

Na dovolenou v Česku, nabádal Babiš. Manželka je na Jadranu, on se chystá na Krétu

Domácí

Kromě unikátních expozic, výkladu a například modelů lákají české jaderné elektrárny zájemce o energetiku i na autokina, jež pořádají v rámci oslav 20 let provozu Temelín a 35 let provozu Dukovan. I zde evidují mimořádný zájem. Projekcí se zatím zúčastnilo přes 14 000 diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám