Hlavní obsah

Machu Picchu v červenci nakonec neotevře. Úřady se bojí šíření viru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Incké město Machu Picchu se v plánovaném termínu neotevře. Úřady se rozhodly nechat ho i nadále uzavřené, protože mají strach z nekontrolovatelného šíření koronaviru. V provincii Cuzco, kde se nejslavnější peruánská památka nachází, se čeká, až se zavedou přísnější opatření, píše agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Bylo rozhodnuto, že 1. července neotevřeme,“ uvedl starosta okrsku Machu Picchu Darwin Baca. O náhradním termínu se zatím nerozhodlo. V regionu se příliš netestuje, a tak se správa památky obává, že by mohlo dojít k prudkému nárůstu případů.

Ještě minulý týden přitom vypadala situace jinak. Machu Picchu se mělo otevřít, i když s omezeným množstvím návštěvníků – denně by to bylo 675 lidí, což je čtvrtina obvyklého počtu. Průvodci by vedli skupiny pouze o sedmi turistech a jednou z povinností by byla také rouška.

Otevření památky se mělo pojit s uvolněním opatření, která v Peru platila od poloviny března. Letiště však nadále zůstávají uzavřená a stejně tak mnohé obchody. Přestože země přistoupila k restrikcím poměrně brzy, po Brazílii jde o druhou nejvíce postiženou zemi v Latinské Americe. Koronavirem se nakazilo kolem 250 tisíc lidí a s nemocí je spojováno na osm tisíc úmrtí.

Srí Lanka chce turisty nalákat i na nové podvodní muzeum

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám