Hlavní obsah

Srí Lanka chce turisty nalákat i na nové podvodní muzeum

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srí Lanka se v srpnu opět otevře světu. Potenciální návštěvníky chce kromě tradičních míst nalákat i na nově otevřené podvodní muzeum, které se nachází u přístavního města Galle. Cílem projektu je také poukázat na význam korálů i populace mořských živočichů, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srí Lanka otevřela podvodní muzeumVideo: Reuters

 
Článek

Město Galle patří k vyhledávaným místům na turistickém jihu ostrova. Muzeum, které se slavnostně otevřelo 17. června, leží hned u něj a zhruba 15 metrů pod hladinou moře. O jeho zhotovení se postaralo srílanské námořnictvo, a proto ho slavnostně otevřel viceadmirál Piyal De Silva. „Vytvořili jsme tu nádherné podvodní muzeum,“ uvedl při přestřižení pásky.

V muzeu naleznou potápěči několik soch ze železobetonu, například kanon, velké amfory nebo i lidské postavy, válečníky s kopím a štíty. Podvodní galerie má posloužit i pro tvoření korálů a jako úkryt pro ryby.

Počítá se s omezeními

Srí Lanka se světu opětovně otevře prvního srpna, v první fázi se však počítá s řadou nařízení a restrikcí. Do země bude například nutné dorazit s negativním testem na koronavirus, ne starším než 72 hodin. Po příletu turisté podstoupí další test, na jehož výsledky budou muset počkat v hotelu. Testování bude povinné i v průběhu pobytu po čtyřech až pěti dnech, a po deseti. Výhodou ovšem je, že testy budou plně hrazené.

Pro turisty bude platit zákaz používání hromadných dopravních prostředků, tedy i vlaků, které na Srí Lance platí za jednu z velkých turistických atrakcí. To nehraje příliš do karet batůžkářům.

Původně se diskutovalo také o značném navýšení ceny víza, které mělo vyjít na 100 dolarů, tedy kolem 2400 korun. Nakonec by však cena neměla být vyšší než obvyklých 30 dolarů, což je přes 700 korun.

Na Velkém korálovém útesu vznikla podvodní galerie

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám