Hlavní obsah

Letiště Fiumicino v Římě je nejefektivnější v boji s covidem, tvrdí experti

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letiště Fiumicino v italském Římě obdrželo jako první na světě pět hvězdiček za bezpečnostní a hygienické standardy při boji s koronavirem. Prestižní ocenění mu udělil portál Skytrax, který se zabývá hodnocením letišť a aerolinek.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Fiumicino.

Článek

Při hodnocení zaměstnanci Skytraxu zohledňovali hned několik faktorů, mimo jiné přístup personálu, kontroly cestujících a podobně. Na letišti Fiumicino ocenili především efektivní značení a informační systém nebo tým specialistů, který dohlíží na dodržování společenského odstupu i používání roušek v prostorách, kde proudí větší množství lidí.

Římské letiště navíc přeorganizovalo svůj chod. Příjezdy jsou realizovány výhradně na terminálu 3, zatímco ty další slouží pro odlety a navazující lety.

Fiumicino podle serveru Independent rovněž testuje různé technologické metody pro dosažení větší čistoty, a to hlavně v místech, kde opět dochází k většímu shluku lidí, zejména na eskalátorech a ve výtazích.

„Letiště Řím-Fiumicino odvedlo skvělou práci v dodržení antikoronavirových protokolů, které zajišťují bezpečnější prostředí pro zákazníky i personál,“ uvedl za Skytrax Edward Plaisted. „Co se týče hygieny rukou a sociálního odstupu, letiště na obojí velmi dbá a dohlíží na dodržování,“ doplnil.

Ostatní dostala tři hvězdy

Šéf letiště Marco Trone za ocenění poděkoval a vyzdvihl práci personálu. „Jde o význačnou mezinárodní pozornost, která ukazuje, že preventivní zásah umožňuje letištím italského hlavního města pokračovat v provozu za maximálně bezpečných podmínek,“ uvedl.

Skytrax začal letištím přidělovat hvězdičky za koronavirová opatření v průběhu srpna. Zatím jsou do hodnocení zahrnuta letiště Heathrow v Londýně, ve španělské Malaze a ve francouzském Nice. Všechna získala tři hvězdičky.

Nejlepší letiště světa je poosmé v Singapuru

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám