Hlavní obsah

Kanárské ostrovy zavedly povinné roušky na plážích

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanárské ostrovy byly dosud jednou z mála španělských destinací, kde neplatila žádná výrazná koronavirová opatření. Nově však musejí turisté i na plážích ostrovů Lanzarote, Tenerife a Gran Canaria nosit roušky, píše server The Sun. Jde o reakci na zvyšující se počet případů v oblíbené dovolenkové destinaci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Roušky jsou povinné při vstupu na pláž a při procházení podél pobřeží. Není však nutné je mít při sezení a ve vodě. Kromě toho je zakrytí nosu a úst vyžadováno také u bazénů a prakticky na všech veřejných místech, tedy i v barech a restauracích, kde nejsou roušky povinné jen při samotné konzumaci jídel a nápojů.

„Vlastníci podniků a dalších prostorů musejí garantovat dodržování pravidel,“ okomentoval nařízení mluvčí tamní vlády.

Kromě toho vláda už o víkendu zakázala kouření na veřejnosti a uzavřela také všechny vnitřní noční podniky.

Tenerife a Fuerteventura nadchnou drsnou krajinou a přírodními unikáty

Cestování

Nová nařízení jsou reakcí na nárůst případů na Kanárských ostrovech, kde v pátek přibylo více než sto pozitivně testovaných, a to už druhý den po sobě. Šlo o nejvyšší počet od března.

Baleáry hrozí pokutami

S tvrdými opatřeními přišla v uplynulých dnech také vláda Baleárských ostrovů, další populární španělské destinace. Ta zakázala pod pohrůžkou vysokých pokut večírky u bazénů nebo na lodích. Noční kluby i bary se uzavřely a kouření je zakázáno na veřejných místech, kde nelze dodržet dvoumetrový odstup.

Za porušení pravidel hrozí pokuty. V závislosti na rozsahu a závažnosti prohřešku to může být 25 eur až 600 tisíc eur (650 korun až téměř 16 milionů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám