Hlavní obsah

Kambodža bude požadovat zálohu za vstup do země

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kambodža plánuje pro zahraniční turisty zavést velmi tvrdý požadavek ke vstupu. Příchozí cestovatelé budou muset uhradit zálohu přes 56 tisíc korun za náklady spojené s koronavirem. V nich mají být zahrnuty povinné testy, ubytování ve vybraném hotelu a další. Zdravým turistům se peníze po odečtení všech výloh vrátí, píše server Independent.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Západ slunce z vrcholu chrámu Pre Rup má své kouzlo.

Článek

Kambodžské ministerstvo zahraničí ve svém věstníku uvedlo, že koronavirová záloha může být zaplacena v hotovosti nebo kartou. Bude vyžadována po všech, kteří do země přijedou. Aby země zabránila šíření covidu-19, budou muset turisté podstoupit test. Povinné poplatky se vztahují také na převoz z letiště do testovacího centra a následně na pobyt ve vybraném hotelu, kde počkají na výsledky.

S trochou štěstí přijdou turisté jen o tři tisíce korun a zbytek jim bude vrácen. Dalších 14 dní ale stejně bude nutné strávit v karanténě v libovolném ubytovacím zařízení.

Pokud ale byť jen jedinému člověku ze stejného letu vyjde test na covid-19 pozitivně, do nařízené karantény poputují naprosto všichni. A také si náklady uhradí.

Bez negativního testu ani o krok dál. Madeira ho turistům nabídne zdarma

Cestování

Za dva týdny izolace v pevně daném hotelu turisté zaplatí přes 27 tisíc korun, včetně stravy, praní prádla a dalších služeb. Po uplynutí té doby bude následovat druhý test. I ten bude třeba uhradit.

Uhradí i léčebné výlohy

Pokud vyjde znovu pozitivně, bude nutná hospitalizace a léčba v nemocnici v Phnompenhu, a to už se náklady za výlet do Kambodže vyšplhají do skutečně závratných výšin. Ministerstvo zahraničí nekompromisně upozornilo, že kdyby náhodou pozitivní pacient zemřel, poplatek za kremaci činí 28 tisíc korun.

Podle odborníků z oblasti cestovního ruchu je tento přístup zcela ideální k tomu, odradit veškeré návštěvníky. Kambodža je totiž populární zejména mezi batůžkáři, jejichž rozpočet bývá mnohdy mnohem nižší než záloha, kterou by měli po příletu uhradit.

Reklama

Výběr článků

Načítám