Hlavní obsah

Bez negativního testu ani o krok dál. Madeira ho turistům nabídne zdarma

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov věčného jara, portugalská Madeira, se turistům zpřístupní od prvního července. Všichni návštěvníci ale budou muset při příjezdu podstoupit test na koronavirus, nebo se prokázat potvrzením o negativním výsledku ne starším než 72 hodin, uvedl server Daily Mail.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ostrov věčného jara - portugalská Madeira

Článek

Madeira chce být pro všechny bezpečnou destinací, bez negativního testu nebude turistům vstup na ostrov umožněn. Testy, které budou návštěvníci při příjezdu podstupovat, budou však plně hrazené — stejně tak se ale lidé mohou prokázat potvrzením, že test v posledních třech dnech podstoupili a vyšel jim negativní výsledek.

Panenský karibský ostrov chystá pro turisty striktní regulace

Cestování

„Portugalská Madeira měla jen několik potvrzených případů covidu-19 a úřady reagovaly velmi rychle, aby šíření viru zabránily. Jelikož jde o ostrov v Atlantiku s relativně nízkými počty návštěvníků i tranzitů, je skvělou volbou pro bezpečné prázdniny,“ uvedla oficiální turistická organizace v prohlášení.

Foto: Taťána Marenčíková, Právo

Přírodní bazénky v Porto Moniz jsou vyhledávanou lokalitou.

Přezdívku ostrov věčného jara si Madeira vysloužila pro své celoročně příjemné klima. Navzdory teplotám však nejde o úplně typickou destinaci na zahálčivé povalování se na pláži. Ač i to tam lze v kombinaci s návštěvami tamních vinařství a lákavých restaurací provozovat.

Madeira nabízí četné zážitky především pro ty, kteří rádi chodí, sportují a kochají se přírodou. Kromě horských treků a vycházek podél typických zavlažovacích kanálů jsou vyhledávanou atrakcí například četné botanické zahrady nejen v hlavním městě Funchal nebo přírodní bazény v městečku Porto Moniz.

Madeira: Ostrov, který vydělává na kráse exotických květin

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám