Hlavní obsah

Jedno z nejluxusnějších letišť světa bude připomínat fata morgánu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pohledu na projekt nového letiště v Saudské Arábii je zřejmé, že se bude jednat o velmi luxusní záležitost. Terminál a řídící věž vyroste na severozápadním pobřeží země. Dokončeno by mělo být v roce 2023 a jeho branami by ročně měl projít až milion cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Letiště by mělo být dokončeno v roce 2023.

Článek

Luxusní turistický resort na pobřeží Rudého moře v rezervaci Prince Mohammad Bin Salman Nature Reserve. To je projekt Amaala, který má být kompletně dokončen o pět let později, v roce 2028. Jeho součástí bude i nové letiště, jehož návrh nyní spatřil světlo světa. Na svědomí ho má britská stavební firma Foster and Partners, která poskytla architektonický návrh ve spolupráci s konzultantskou společností Egis.

„Bude to od základu netradiční letiště. Souzní s celým projektem Amaaly a bude zosobňovat luxus pro ty nejnáročnější hosty z celého světa,” prozrazuje výkonný ředitel celého projektu Nicholas Naples.

Foto: Profimedia.cz

Letiště má být jedním z nejluxusnějších na světě.

Už ze vzduchu se naskytne cestujícím ohromná podívaná. Zrcadlová stavba splyne s okolní pouští a vzhledem k tomu, že projekt počítá s tím, že bude letiště inspirováno svým okolím, bude terminál připomínat fata morgánu. Interiér bude disponovat moderními doplňky a uměleckými díly. V okolí letiště vyrostou také klimatizované hangáry určené pro soukromá letadla, mezi kterými bude zajištěna pozemní přeprava.

Pražské letiště koronavirová krize zasáhla nejvíce v Evropě

Ekonomika

V celém resortu pak vyrostou hotely světových značek, stovky rezidenčních vil, bytů, nebudou chybět ani luxusní butiky, muzea, galerie současného umění, sportoviště a další výdobytky pro strávení opravdu hodně luxusní dovolené.

Reklama

Výběr článků

Načítám